notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Stratégia készül a megújuló energiaforrásokról

hirdetes

Stratégia készül a megújuló energiaforrásokról

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Õsszel a kormány elé kerül a megújuló energiaforrások használatáról szóló stratégia. Ennek egyik eleme, hogy a megújuló forrásokból származó energiára ugyanolyan ártámogatási rendszert vezessenek be, mint amilyen a gáz- és villanyáraknál is mûködik - mondta el Persányi Miklós környezetvédelmi miniszter a Sziget Fesztiválon tartott zöld fórumon. 

 

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 EUREPGAP rendszerkiépítéshez, állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium és a Miniszterelnöki Hivatal küldötteibõl alakított munkacsoport szeptemberben a kormány elé terjeszti a megújuló energiaforrások hasznosításáról szóló stratégiát. A stratégia egyik lényeges eleme, hogy a megújuló forrásokból származó energiatípusokra (ilyen például a napenergia is) ugyanolyan ártámogatási rendszert vezessenek be, mint amilyen a gáz- és villanyáraknál is mûködik - mondta el Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter a Sziget Fesztivál Zöld udvarában tartott fórumon. 
Persányi Miklós elmondta, hogy a parlament a nyári ülésszak végén már elfogadott egy, a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos intézkedési csomagot. Ennek része az is, hogy a megújuló forrásokból származó energia átvételi árát 23 forint kilowattórában határozták meg. A jogszabály átvételi kötelezettséget is elõír erre az energiatípusra. 

hirdetes

Õsszel értékesítik az emissziós egységeket 

A szakminiszter tárgyalásokat folytat a pénzügyi és gazdasági tárcával arról, hogy az emisszió-kereskedelmi kvóta államilag fenntartott 2,5 százalékának értékesítésébõl származó bevételeket a környezetvédelmi és a gazdasági tárca kaphassa meg. A KvVM milliárdos nagyságrendû bevételt remél az emissziós egységek értékesítésébõl, a befolyó összeget az üvegházhatást csökkentõ programokra fordítják. Az államilag fenntartott 2,5 százaléknyi kvótát elõször szeptemberben értékesítik majd egy aukción.

hirdetes

Nem kötik környezetvédelmi vizsgához a diplomát 

A miniszter régóta lobbizik azért, hogy a magyar oktatási rendszerben hangsúlyosabban szerepeljenek a környezet védelmével kapcsolatos témák. Felmerült az is, hogy az érettségit és a diplomát egy környezetvédelmi kérdéseket tartalmazó vizsga letételéhez kössék, ám Persányi erre belátható idõn belül nem lát reális lehetõséget. A miniszter elmondta, hogy ennek ellenére a környezetvédelem a hetvenes évek közepe óta egyre hangsúlyosabb szerepet kap a hazai államigazgatásban.

 ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 EUREPGAP rendszerkiépítéshez, állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

helyesbítõ tevékenység

tevékenység egy észlelt nemmegfelelõség megszüntetésére 1.... Tovább

Totális Internetes Jelenlét

Totális Internetes Jelenlét, azaz a Total Internet Presence TIP   Mi is a TIP... Tovább

Tovább a lexikonra