notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Meghirdetésre kerültek az energetikai pályázatok

hirdetes

Meghirdetésre kerültek az energetikai pályázatok

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter 2006. március 16-án meghirdette a lakosság részére a 2006. évi energetikai pályázatokat, vissza nem térítendõ támogatás formájában.
A támogatás célja a lakások energetikai korszerûsítése, a lakossági energiafelhasználás mérséklése, a lakosság energetikai terheinek a csökkentése, valamint a megújuló energiahordozó felhasználás növelése.

Ön miért jutott erre a honlapra? Mert ez az oldal egy hatékony, keresõbarát oldal! Szeretne Ön is több látogatót, egy hatékony és üzletet hozó honlapot? Online marketing tanácsadás, honlapkészítés állami támogatás segítségével! Kérje ajánlatunkat itt!

Meghirdetésre kerültek az energetikai pályázatok

A miniszter két pályázatot jelentett be:

 az egyik a lakossági energiamegtakarítás támogatását, a másik a megújuló energiaforrások bõvítését szolgálja.
A lakossági energiamegtakarítás pályázatnál (nyílászáró csere, hõszigetelés, energiatakarékos berendezések) összesen 880 millió forint áll rendelkezésre, ez körülbelül 3300 eredményesen pályázó támogatását teszi lehetõvé.
A megújuló energiaforrások felhasználásának bõvítésére kiírt pályázat keretösszege 183 millió forint, melybõl becslések alapján 500 pályázó kaphat pénzügyi segítséget.

A pályázatok benyújtására postai úton 2006. március 31-tõl van lehetõség.

Energiaimport

A pályázatok elõsegítik az energiaimport függõség mérséklését, a környezetvédelmi nemzetközi kötelezettségvállalások teljesítését, valamint az energiahatékonyság és a megújuló energiahordozó felhasználás területén az EU színvonalhoz történõ közelítést.

1. NEP-2006-1 kódszámon lehet pályázni a lakossági

energiamegtakarítás támogatására. A rendelkezésre álló keretösszeg 880 MFt, amibõl az elõzetes becslések szerint kb. 3300 lakás energetikai korszerûsítése valósulhat meg.

hirdetes
A támogatásért hagyományos technológiával épült lakások tulajdonosai pályázhatnak, abban az esetben, ha magyar állampolgárságú természetes személyek. Az egyedi lakás tulajdonosok mellett pályázhatnak a hagyományos technológiával épült épületeknél a lakásszövetkezetek, illetve társasházak tulajdonosi közösségei.


Pályázni a következõ korszerûsítési célokra lehet:

  • 1994 elõtt, hagyományos technológiával épült lakóépületek utólagos hõszigetelése,
  • 1994 elõtt, hagyományos technológiával épült lakóépületek nyílászáróinak utólagos hõszigetelése, illetve cseréje,
  • hagyományos technológiával épült lakóépületek meglévõ fûtési, illetve melegvíz ellátási berendezéseinek korszerûsítése, energiatakarékos berendezésre való cseréje
  • 1994 elõtt, hagyományos technológiával épült lakóépületek utólagos hõszigetelése,

Egyedi tulajdonosként induló pályázatóknál az elnyerhetõ támogatás abban az esetben a felsoroltak közül, ha csak egy korszerûsítési célra irányul max. 300 eFt, ha kettõ vagy három célra, max. 600 eFt. A támogatás nem haladhatja meg a beruházási költség egyharmadát.
Társasházak, illetve lakásszövetkezetek esetében, ha egy célra irányul a pályázat, az elnyerhetõ támogatás a beruházásban érintett lakásszám x 200 eFt, több korszerûsítési cél esetében az érintett lakásszám x 400 eFt. A támogatás itt sem haladhatja meg az összberuházás egyharmadát.

hirdetes

2. NEP-2006-2 kódszámmal lehet pályázni a megújuló energiaforrások felhasználásának a bõvítésére.

 Ebben a pályázatban kizárólag magánszemélyek pályázhatnak saját ingatlan vonatkozásában, amennyiben magyar állampolgárságú személyek. A rendelkezésre álló keretösszeg 183 MFt, amibõl várhatóan kb. 500 db pályázat lesz támogatható.

A pályázatban az alábbi beruházásokkal lehet pályázni:

  • biomassza-felhasználás növelése,
  • geotermikus-felhasználás növelése,
  • szélenergia-felhasználás növelése,
  • napkollektorok, napelemek létesítése,
  • megújuló energiával üzemelõ alternatív, földgázt kiváltó berendezések létesítése,
  • hõszivattyú létesítése.
biomassza-felhasználás növelése,

Az elnyerhetõ támogatás abban az esetben, ha kizárólag napkollektoros rendszer létesül, nem haladhatja meg a 300 eFt-ot, egyéb beruházásnál, vagy ha a napkollektor mellett más megújuló energiahordozó beruházás is történik, akkor nem haladhatja meg az 500 eFt-ot. Az a feltétel itt is érvényesül, hogy a beruházás egyharmadát nem haladhatja meg a támogatás.

Ön miért jutott erre a honlapra? Mert ez az oldal egy hatékony, keresõbarát oldal! Szeretne Ön is több látogatót, egy hatékony és üzletet hozó honlapot? Online marketing tanácsadás, honlapkészítés állami támogatás segítségével! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

marketing alapstratégia

A vállalat vagy a stratégiai üzleti egységek céljainak kitűzése és azon eszközök hosszabb... Tovább

megfelelõség

egy követelmény teljesülése 1. MEGJEGYZÉS: Ez a meghatározás... Tovább

Tovább a lexikonra