notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hírek a koronavíruson túl: Erről is szólnának a hírek: földrengés, erdőtűz, avagy amikről nem beszélünk a koronavírus miatt

hirdetes

Erről is szólnának a hírek: dolgok, amikről nem beszélünk a koronavírus miatt

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Miközben az egész világ el van foglalva a koronavírussal folytatott küzdelemmel, mindenhol csak a koronavírusról lehet hallani- mennyi az áldozatok száma, hol mennyien fertőződtek meg, visszaesett, megugrott, nagy a baj, kezd csökkenni, nem elég a kapacitás, újabb korlátozás, valahol enyhítenek, nem tartják be a szabályokat, nincs élesztő itt sem, ő is megfertőződött, hurrá valaki meggyógyult- más problémák is jelennek meg, amiről nem beszél senki.

Napi hírek a koronavíruson túl

5-ös erősségű trópusi ciklon tarolta le a Fidzsi-szigeteket

A Harold névre elkeresztelt trópusi ciklon a Fidzsi-szigeteket is elérte, és hatalmas pusztítást végzett. 2000 embert evakuálni kellett, amit bonyolított a koronavírus okozta járványügyi helyzet, ugyanis olyan evakuációs központokat kellett ennek a 2000 embernek kialakítani, ami a járványügyi előírásoknak megfelel. A fertőzött, vagy hatósági karantén alatt lévő lakosokat elkülönítve kellett elhelyezni, továbbá többszörösen ügyelni kellett a rendszeres fertőtlenítésre is. De nem csak a koronavírus miatti intézkedések okoztak problémát. A ciklon miatt villámárvíz keletkezett, illetve több tornádóval is sújtotta a térséget. Ennek következtében otthonok dőltek romba, a vezetékek megrongálódásával többfelé megszűnt az áramszolgáltatás, és a közterületek is szörnyű állapotban vannak, a parkolók autókra fák dőltek, mindenhol állnak a romok.

hirdetes

Tűz ütött ki a Csernobil melletti radioaktív erdőben

Az 1986-os atomkatasztrófa közvetlen szomszédságában található erdőben tűz ütött ki, bár erről néhány hírt lehetett látni itt-ott, közel nem kapott akkora sajtónyilvánosságot, mint amekkorát megérdemelt volna. A közel 100 hektáros erdőtüzet 130 tűzoltó közbeavatkozásával sikerült megfékezni, de a terület radioaktív sugárzása, 16-szorosára nőtt, ami elég komoly veszélyt jelent. A terület szerencsére, éppen az egyébként is magas sugárzás miatt lakatan, így személyi sérülés nem történt. Hivatalos információk szerint, bár az erőmű környékén megemelkedett a radioaktivitás, a lakott területeken, bőven a határ érték alatt van a sugárzás. Magyarországon eddig még nem jelentettek megemelkedett sugárzásról.

hirdetes

A baj nem jár egyedül

Tehát nagyon sok problémával kel ebben az időben szembenéznünk, amik közül egyelőre a már közel másfél millió megbetegedést okozó koronavírus járvány tűnik a legnagyobb kihívásnak. Sokak fejében az is megfordulhat, hogy ennek vajon mi lehet az oka, és az összeesküvés elméleteken túl, arra gondol, hogy talán a Föld kizsákmányolása okozza ezt a sok problémát.  És korunk megoldatlan kérdése valójában nem is a koronavírus, vagy az egyéb természeti katasztrófák, az ausztrál erdőtűz, vagy az amazóniai, és még sorolhatnánk sajnos sokáig a sort, hanem a környezetszennyezés megállítása, túlfogyasztás mérséklése, valamint a források kizsákmányolásának visszaszólítása.  
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

környezeti cél

környezeti cél Általános, a környezeti politikával összhangban levő cél, amelyet egy... Tovább

igazolás (verifikálás)

annak megerõsítése objektív bizonyíték szolgáltatásával, hogy az elõírt... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld Tudomány