notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Veszélyes szennyezés az ukrán olajban

hirdetes

Szennyezett ukrán étolaj került az EU-tagországokba

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Szénhidrogénnel szennyezett ukrán étolaj került európai uniós országok üzemeibe, de az emberi egészségre az első vizsgálatok szerint nem jelent veszélyt.

Az Európai Bizottság és tagországi illetékesek közlése szerint egyelőre egyetlen hajószállítmányról van szó, amely még továbbfeldolgozást igénylő napraforgóolajjal Franciaországon keresztül érkezett az unióba. Összesen 2500 tonnányi olajról van szó, amely még sehol nem került a piacokra, mert a szennyezést a továbbfeldolgozás előtt észrevették.

Eddig öt tagállam: Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Nagy-Britannia és Hollandia jelezte, hogy bekerült az országba a szóban forgó termék. Más tagállamtól nem érkezett ilyen jellegű bejelentés Brüsszelbe - erősítette meg az MTI-nek egy bizottsági szóvivő vasárnap.

hirdetes

Az olajban szénhidrogén eredetű szennyezőanyag található ugyan, de emberi fogyasztásra eddig nem találták veszélyesnek. Az EU egyelőre szünetelteti e termék importját.

Ukrajna hivatalosan egyelőre nem reagált a hírre. Az uniós hatóságok várhatóan hétfőn veszik fel a kapcsolatot kijevi partnereikkel.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

eltérés

egy követelmény (3.1.2.) nem teljesülése Tovább

érdekelt fél

érdekelt fél Olyan személy vagy csoport, akit vagy amelyet egy szervezet környezeti... Tovább

Tovább a lexikonra