notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Uniós pályázati rendszer egyszerûsödése

hirdetes

Uniós pályázati rendszer egyszerûsödése

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Az Európai Bizottság jelentõsen csökkenti a kis- és közepes nagyságú vállalatokra az uniós támogatások kapcsán nehezedõ adminisztrációs terheket, ugyanakkor megõrzi a közösségi pénzalapok magas szintû védettségét.

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

A szerdán bejelentett intézkedéscsomag az egyszerûsítések révén eleget tesz annak a régóta szorgalmazott követelménynek, hogy a támogatásokkal kapcsolatos adminisztráció legyen arányban az elnyert összeg nagyságával. A kis szervezeteknek és az egyszerûbb projektek megvalósítóinak ezentúl egyszerûbb adminisztrációs folyamaton kell túljutniuk. Ez természetesen rövidíti a pénzhez történõ hozzájutás idejét is.

Brüsszel elismerte: sok kis szervezetet - kis- és közepes vállalatot, civilszervezetet, oktatási intézményt - elriaszt a pályázástól a szükséges iratcsomag összeállításához szükséges rövid határidõ és a pályázat költsége. Az új javaslatok egyszerûsítik a pályázók dolgát, ugyanakkor megkönnyítik a pályázatokat elbírálók munkáját is. A folyamat így felgyorsulhat, és hatékonyabbá válhat. Az intézkedések természetesen biztosítják a pénzalapok felhasználásának szigorú ellenõrzését. Az új szabályozás 2007-ben léphet életbe.

hirdetes

A fõbb egyszerûsítések:

 • egyszerûbb tendert írnak ki a 60 ezer eurónál kisebb összegû szerzõdések esetében (az eddigi 50 ezres küszöb helyett), s eltekintenek az anyagi háttér igazolásától;
 • a kis szervezetek eddig komoly nehézségekbe ütköztek annak igazolásakor, hogy nem érintettek mûhibaperekben, nem jutottak csõdbe és naprakészen fizetik adó- és társadalombiztosítási kötelezettségeiket. Az új javaslat jelentõsen kitolta azt a küszöböt, amely alatt a kérelmezõk saját felelõsségükre aláírt egyszerû nyilatkozattal helyettesíthetik ezeket az igazolásokat;
 • testre szabott feltételeket alkalmaznak a 60 ezer eurót meghaladó kutatási és kommunikációs szerzõdések esetében.
 • még egyszerûbb lesz a pályázati eljárás, és kevesebb iratra lesz szükség a 25 ezer eurónál kisebb összegû szerzõdések esetében;
 • míg jelenleg a kedvezményezettek bizonyos önrésszel vehetnek részt a támogatott projektekben, ezután az önrész nem feltétlenül anyagi hozzájárulást fog jelenteni, hanem természetben is nyújtható, például az illetõ szervezet dolgozóinak munkája révén;
 • hirdetes
 •  kezdeti szakaszában a projektek ma csak úgy juthatnak jelentõsebb támogatáshoz, ha pénzügyi garanciát tud vállalni, s ez gyakran akadályt jelent. Az újabb rendelkezések szerint a kockázatfelmérést követõen a 60 ezer eurónál kisebb elõtámogatás esetében eltekinthetnek a pénzügyi garanciáktól.
 • a támogatásért folyamodó oktatási intézmények pénzügyi képességeit a jövõben nem ellenõrzik;
 • más szervezetek esetében külsõ vizsgálatra speciális projektek esetén az eddigi 300 ezer helyett csak 750 ezer eurós határértéktõl lesz szükség, a szervezetek mûködési költségeinek fedezését célzó projektek esetében pedig az eddigi 75 ezer helyett a jövõben csak 100 ezer eurótól kezdõdõen végeznek vizsgálatot.

  ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

geocentrikus marketingstratégia

A vállalat minden piacon azonos marketingtevékenységet valósít meg. Tovább

fokozat

azonos funkcionális rendeltetésû termékek, folyamatok , vagy rendszerek kategóriája... Tovább

Tovább a lexikonra