notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az Európai Bizottság hivatalos vizsgálatot indít a Google hirdetési és keresési gyakorlata miatt. A bizottság 2010. februárja óta nem hivatalosan már folytatja vizsgálatát.

hirdetes

Eu-s vizsgálat a Google ellen

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Azzal gyanúsítják a Google-t, hogy az hátrányos helyzetbe hozta vetélytársait, amikor listázta a keresési találatokat. A Google szerint minden rendszeren lehet javítani, így a keresőn is.

Az Európai Bizottság kedden bejelentette, hogy hivatalos vizsgálatot indít a Google hirdetési és keresési gyakorlata miatt. A bizottság 2010. februárja óta nem hivatalosan már folytatja vizsgálatát.

A gyanú szerint a vállalat keresőszoftverén keresztül próbálta csökkenteni a rivális szolgáltatások elérhetőségét. Állítólag nehezebben találtak rá a júzerek olyan oldalakra, mint a brit ár-összehasonlító Foundem, vagy a francia jogi kereső ejustice.fr.

 

Kezdődött

 


A vizsgálat nem előzmény nélküli, idén nyáron Texasban már hasonló nyomozást indítottak számos cég panasza alapján, ezek közt egyébként szintén megtalálható volt a Foundem. Az eljárást az Egyesült Államokban és Európában is azért indították meg, mert a versenytársak arra gyanakodnak, hogy a Google megváltoztatta a keresés eredményét, és az elvárhatónál alacsonyabbra rangsorolta oldalukat.

hirdetes

A Google reagálásában elmondta, hogy az indulás óta a helyes eljárásra törekednek, hogy a hirdetéseket minden esetben egyértelműen megjelölik, valamint megkönnyítik a felhasználóknak, hogy adataikat magukkal vigyék, amikor szolgáltatást váltanak.

A cég elismeri, hogy mindig van fejleszteni való, éppen ezért együtt fog működni a bizottsággal.

Forrás: Index

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

nemzetközi marketing

A külföldi piacokon végzett marketingtevékenység, ahol a vállalat differenciált vagy... Tovább

rezervációs ár

A vevő szempontjából az a legmagasabb ár, amelyet egy vevő hajlandó fizetni egy... Tovább

Tovább a lexikonra