notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Magyarország hátulról a harmadik

hirdetes

Magyarország hátulról a harmadik

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Az OECD országok között Magyarországon  a harmadik legrosszabb a foglalkoztatási ráta. A szervezet szerint az államoknak növelniük kell a foglalkoztatatást, hogy fenn tudják tartani a jóléti rendszereket.
Az OECD országok nagy többségében emelkedett a foglalkoztatási ráta az elmúlt évtizedekben, egyes államokban azonban alacsony szinten maradt.
Magyarország ezek egyike.

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Magyarország hátulról a harmadik

Tavaly Törökországban volt a legalacsonyabb az arány, ott az ötven százalékot sem érte el, Lengyelország volt hátulról a második 54 százalékkal, Magyarország harmadik 57 százalékkal, Szlovákia a negyedik 58 százalékkal.
Vannak országok  ahol szinte mindenki dolgozik. A legmagasabb foglalkoztatottságot Izland érte el, itt az aktív népesség közel 90 százaléka dolgozik. 80 százalék közeli a foglalkoztatottság Svájcban, Dániában, Norvégiában.

hirdetes

Munkanélküliségi ráta

Ezzel szemben a munkanélküliségi rátánkkal nincs nagy baj. Magyarországon 1994-tõl 11-rõl tavalyra 7 százalékra csökkent a szint. Ennél magasabb a munkanélküliség az uniós tagállamok felében pl: Olaszországban, Belgiumban, Spanyolországban, Görögországban, Franciaországban, Lengyelországban, Szlovákiában.

Az OECD szerint a legtöbb államnak növelnie kell a foglalkoztatást, hogy emelhessék az életminõséget és fenntudják tartani a jóléti rendszereket.

Az EU átlagot is rontják.

Az Eurostat szerint az EU25 és EU15-ben egyaránt 0,3 százalékkal nõtt az elsõ negyedévben az elõzõ negyedévhez  és 0,9 százalékkal az egy évvel korábbihoz képest a foglalkoztatottság.

hirdetes
A január-márciusi idõszakban az eurozónában 138 millióan a 25 tagállamban 202,9 millióan dolgoztak összesen.

Magyarországon a foglalkoztatottság bõvülése az EU-átlag 0,9 százaléknak csak a harmada volt.
Csehországban szintén 0,3 százalékkal nõtt egy év alatt a foglalkoztatottak száma, Szlovákiában 2,4 százalékkal.
Ez volt a legnagyobb növekedés a tagállamok között.

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Barter

Egy médiatulajdonos reklámidőt vagy hirdetési felületet biztosít más szolgáltatásért,... Tovább

továbbengedés

hozzájárulás egy folyamat következõ szakaszába való továbblépéshez ... Tovább

Tovább a lexikonra