notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Európai Vállalkozás Díj

hirdetes

Európai Vállalkozás Díj

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Az Európai Bizottság Vállalkozási és Ipar Fõigazgatósága – idén elsõ alkalommal – meghirdette az Európai Vállalkozás Díjat, melyet minden év decemberében oszt ki öt kategóriában, továbbá odaítéli az összességében legjobb programnak a zsûri nagydíját.

Aktuális pályázatok itt!

Pályázatírás szolgáltatásunkról itt olvashat!

Pályázatfigyelés szolgáltatásunk feltételei itt!

A díjra helyi és regionális hatóságok által mûködtetett kis- és középvállalkozás-fejlesztési programokkal lehet pályázni, beleértve azokat az együttmûködéseket, PPP-konstrukciókat is, amelyek a közszféra és vállalkozások, vállalkozói szervezetek, illetve civil szervezetek között jöttek létre.

Az Európai Vállalkozás Díj elsõ fordulójára nemzeti szinten kerül sor, amely esetében a pályázatok benyújtásának határideje 2006. május 31. A nemzeti forduló eredményének megfelelõen, az európai döntõbe országonként összesen két kezdeményezés nevezhetõ 2006. szeptember 15-ig, különbözõ nevezési kategóriákban.

Pályázati feltételek

A díjra olyan programokkal lehet pályázni, amelyek célja a kis- és középvállalkozások fejlesztése, mûködési feltételeik javítása, és amelyek mûködtetése az alábbi módon történik:

- települési, kistérségi, megyei vagy regionális hatóságok (önkormányzatok, fejlesztési tanácsok, stb.), illetve azok háttérintézményei által került meghirdetésre és lebonyolításra a helyi vállalkozások fejlesztése érdekében; vagy

- a központi kormányzat vagy az Európai Unió által került meghirdetésre, de lebonyolításukra decentralizált módon, a helyi sajátosságok figyelembe vételével került sor, és amelyek hatása a térség vállalkozásaira számszerûen kimutatható; vagy

- olyan együttmûködések, PPP-konstrukciók keretében, amelyek a közszféra és vállalkozások, vállalkozói szervezetek vagy civil szervezetek között jöttek létre.

A pályázatot a programokat, intézkedéseket mûködtetõ települési, kistérségi, megyei, illetve regionális hatóságok vagy a lebonyolításukat végzõ közremûködõ szervezetek nyújthatják be.

hirdetes

Vállalkozások, vállalkozói szakmai szövetségek, civil szervezetek számára kizárólag olyan együttmûködési programokkal van mód a nevezésre, melyeket valamely állami, önkormányzati hatósággal együtt valósítják meg. Az ilyen partneri viszony meglétét a pályázathoz csatolt dokumentummal kell igazolni.

Minden pályázatban be kell mutatni, hogy a vállalkozásfejlesztési programok, intézkedések, együttmûködések az elmúlt két évben – 2004-ben és 2005-ben – hogyan segítették a vállalkozások versenyképességének, mûködési feltételeinek javítását vagy a térség gazdaságának fellendítését. Lehetõség van olyan programokkal is pályázni, melyek még nem tekintenek vissza két éves múltra, de eredményeik már kimutathatók.

Az Európai Vállalkozás Díj kategóriái

A díjra az alábbi öt kategóriában lehet nevezni:

- „Vállalkozói úttörõszellem” díj (Entrepreneurial Trailblazer Award)
Olyan programokkal lehet pályázni, amelyek a vállalkozói kultúrát és gondolkodásmódot fejlesztik, vagy a közvélemény számára terjesztik a vállalkozásoknak a társadalomban játszott pozitív szerepét.

- „Vállalkozás támogatása” díj (Enterprise Support Award)
Olyan újszerû programokkal lehet pályázni, amelyek célja a vállalkozásokat támogatása, fejlesztése és a befektetések ösztönzése, különös tekintettel a hátrányos helyzetû térségek felzárkóztatására.

- „Bürokrácia visszaszorítása” díj (Red Tape Reduction Award)
Olyan intézkedésekkel lehet pályázni, amelyek a vállalkozásokat érintõ adminisztrációs kötelezettségek és hatósági eljárások egyszerûsítését célozzák, különös tekintettel a vállalkozás alapításának megkönnyítésére.

hirdetes

- „Befektetés az emberbe” díj (Investment in People Award)
Olyan programokkal, együttmûködésekkel lehet pályázni, amelyek a vállalkozói ismeretek oktatást és a vállalkozók képzését segítik elõ, különös tekintettel az üzleti szféra és oktatási rendszer közötti kapcsolat erõsítésére.

- „Felelõs vállalkozás” díj (Responsible Entrepreneurship Award)
Olyan programokkal, együttmûködésekkel lehet pályázni, amelyek a vállalkozások társadalmi felelõsségét hangsúlyozzák, különös tekintettel a környezeti szempontból fenntartható ipari tevékenység és mûködés ösztönzésére.

A nemzeti fordulóban a zsûri a fenti öt kategóriában hirdet gyõztest. A kategóriák nyertesei oklevelet kapnak. A díj pénzjutalommal nem jár.

A nemzeti zsûri döntése alapján a hazai forduló öt kategória-gyõztese közül kettõ kerül nevezésre Európai Vállalkozás Díj európai döntõjébe.

Az európai zsûri az öt kategórián felül a Zsûri Nagydíját is megítéli Európa leginkább kreatívnak és ösztönzõnek talált vállalkozásfejlesztési programjának.

Mindkét szakaszban egy neves szakemberekbõl álló, több intézményt képviselõ zsûri dönt az alábbiakban megadott szempontrendszer alapján.

A pályázat benyújtási határideje:

Benyújtási határidõ: 2006. május 31.

Aktuális pályázatok itt!

Pályázatírás szolgáltatásunkról itt olvashat!

Pályázatfigyelés szolgáltatásunk feltételei itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

megfelelõség

egy követelmény teljesülése 1. MEGJEGYZÉS: Ez a meghatározás... Tovább

minõségterv

dokumentum , amely elõírja, hogy kinek, mikor, milyen eljárásokat és ezekhez milyen... Tovább

Tovább a lexikonra