notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

Európai Vállalkozás Díj

Európai Vállalkozás Díj

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az Európai Bizottság Vállalkozási és Ipar Fõigazgatósága – idén elsõ alkalommal – meghirdette az Európai Vállalkozás Díjat, melyet minden év decemberében oszt ki öt kategóriában, továbbá odaítéli az összességében legjobb programnak a zsûri nagydíját.

Aktuális pályázatok itt!

Pályázatírás szolgáltatásunkról itt olvashat!

Pályázatfigyelés szolgáltatásunk feltételei itt!

A díjra helyi és regionális hatóságok által mûködtetett kis- és középvállalkozás-fejlesztési programokkal lehet pályázni, beleértve azokat az együttmûködéseket, PPP-konstrukciókat is, amelyek a közszféra és vállalkozások, vállalkozói szervezetek, illetve civil szervezetek között jöttek létre.

Az Európai Vállalkozás Díj elsõ fordulójára nemzeti szinten kerül sor, amely esetében a pályázatok benyújtásának határideje 2006. május 31. A nemzeti forduló eredményének megfelelõen, az európai döntõbe országonként összesen két kezdeményezés nevezhetõ 2006. szeptember 15-ig, különbözõ nevezési kategóriákban.

Pályázati feltételek

A díjra olyan programokkal lehet pályázni, amelyek célja a kis- és középvállalkozások fejlesztése, mûködési feltételeik javítása, és amelyek mûködtetése az alábbi módon történik:

- települési, kistérségi, megyei vagy regionális hatóságok (önkormányzatok, fejlesztési tanácsok, stb.), illetve azok háttérintézményei által került meghirdetésre és lebonyolításra a helyi vállalkozások fejlesztése érdekében; vagy

- a központi kormányzat vagy az Európai Unió által került meghirdetésre, de lebonyolításukra decentralizált módon, a helyi sajátosságok figyelembe vételével került sor, és amelyek hatása a térség vállalkozásaira számszerûen kimutatható; vagy

- olyan együttmûködések, PPP-konstrukciók keretében, amelyek a közszféra és vállalkozások, vállalkozói szervezetek vagy civil szervezetek között jöttek létre.

A pályázatot a programokat, intézkedéseket mûködtetõ települési, kistérségi, megyei, illetve regionális hatóságok vagy a lebonyolításukat végzõ közremûködõ szervezetek nyújthatják be.

hirdetes

Vállalkozások, vállalkozói szakmai szövetségek, civil szervezetek számára kizárólag olyan együttmûködési programokkal van mód a nevezésre, melyeket valamely állami, önkormányzati hatósággal együtt valósítják meg. Az ilyen partneri viszony meglétét a pályázathoz csatolt dokumentummal kell igazolni.

Minden pályázatban be kell mutatni, hogy a vállalkozásfejlesztési programok, intézkedések, együttmûködések az elmúlt két évben – 2004-ben és 2005-ben – hogyan segítették a vállalkozások versenyképességének, mûködési feltételeinek javítását vagy a térség gazdaságának fellendítését. Lehetõség van olyan programokkal is pályázni, melyek még nem tekintenek vissza két éves múltra, de eredményeik már kimutathatók.

Az Európai Vállalkozás Díj kategóriái

A díjra az alábbi öt kategóriában lehet nevezni:

- „Vállalkozói úttörõszellem” díj (Entrepreneurial Trailblazer Award)
Olyan programokkal lehet pályázni, amelyek a vállalkozói kultúrát és gondolkodásmódot fejlesztik, vagy a közvélemény számára terjesztik a vállalkozásoknak a társadalomban játszott pozitív szerepét.

- „Vállalkozás támogatása” díj (Enterprise Support Award)
Olyan újszerû programokkal lehet pályázni, amelyek célja a vállalkozásokat támogatása, fejlesztése és a befektetések ösztönzése, különös tekintettel a hátrányos helyzetû térségek felzárkóztatására.

- „Bürokrácia visszaszorítása” díj (Red Tape Reduction Award)
Olyan intézkedésekkel lehet pályázni, amelyek a vállalkozásokat érintõ adminisztrációs kötelezettségek és hatósági eljárások egyszerûsítését célozzák, különös tekintettel a vállalkozás alapításának megkönnyítésére.

hirdetes

- „Befektetés az emberbe” díj (Investment in People Award)
Olyan programokkal, együttmûködésekkel lehet pályázni, amelyek a vállalkozói ismeretek oktatást és a vállalkozók képzését segítik elõ, különös tekintettel az üzleti szféra és oktatási rendszer közötti kapcsolat erõsítésére.

- „Felelõs vállalkozás” díj (Responsible Entrepreneurship Award)
Olyan programokkal, együttmûködésekkel lehet pályázni, amelyek a vállalkozások társadalmi felelõsségét hangsúlyozzák, különös tekintettel a környezeti szempontból fenntartható ipari tevékenység és mûködés ösztönzésére.

A nemzeti fordulóban a zsûri a fenti öt kategóriában hirdet gyõztest. A kategóriák nyertesei oklevelet kapnak. A díj pénzjutalommal nem jár.

A nemzeti zsûri döntése alapján a hazai forduló öt kategória-gyõztese közül kettõ kerül nevezésre Európai Vállalkozás Díj európai döntõjébe.

Az európai zsûri az öt kategórián felül a Zsûri Nagydíját is megítéli Európa leginkább kreatívnak és ösztönzõnek talált vállalkozásfejlesztési programjának.

Mindkét szakaszban egy neves szakemberekbõl álló, több intézményt képviselõ zsûri dönt az alábbiakban megadott szempontrendszer alapján.

A pályázat benyújtási határideje:

Benyújtási határidõ: 2006. május 31.

Aktuális pályázatok itt!

Pályázatírás szolgáltatásunkról itt olvashat!

Pályázatfigyelés szolgáltatásunk feltételei itt!

Forrás:

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 123

Átlagos értékelés: 4.7

Szótár

beszerzés

Szűkebb értelemben a termeléshez szükséges anyagok, segédanyagok stb. megvásárlását... Tovább

public relations

A PR azon programok összessége, amelyeket azért alakítottak ki, hogy támogassák vagy... Tovább

Tovább a lexikonra