notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Egyszerûsítik az adószabályokat

hirdetes

Egyszerûsítik az adószabályokat

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Több adószabály módosításáról, egyszerûsítésérõl döntött a kormány. Az adózási rendszer ésszerûsítése mellett adókedvezmények bevezetését is kezdeményezi a kabinet az elektronikus adóbevallás megkönnyítése érdekében.

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Egyszerûsítik az adószabályokat

A vállalkozások számára januártól kötelezõvé váló elektronikus adóbevallás teljesítésének megkönnyítése érdekében adókedvezmények nyújtását kezdeményezi jövõre a kormány.

Adókedvezményt kapnak a 4 millió forint éves árbevételt meg nem  haladó egyéni vállalkozók és vállalkozások. Ha ezek számviteli és könyvviteli szolgáltatást vesznek igénybe, a szolgáltatás díjának 15 százalékát írhatják le az adójukból. Amennyiben nem vesznek igénybe könyvelõi szolgáltatást, akkor a 2006-2007-ben beszerzett számítástechnikai gépekre elszámolt értékcsökkenés és  az igénybe vett  internet szolgáltatás együttes összegének 10 százalékát írhatják le a társasági adóból, illetve  a vállalkozói személyi jövedelemadóból.

hirdetes

25 millió felett...

Adókedvezményt vehetnek igénybe a 25 millió forint éves árbevételt el nem érõ könyvelõk és könyvelõcégek –a 2006-2007-ben beszerzett számítástechnikai gépekre elszámolt értékcsökkenés és az igénybe vett internet szolgáltatás értéke alapján.

4 millió forintot meg nem haladó....

A 4 millió forintot meg nem haladó bevétellel rendelkezõ eva-alanyok is kedvezményben részesülnek: ha a vállalkozás könyvelõ szolgáltatását veszi igénybe, a fizetett díj 60 százaléka csökkenti az eva alapját. Ha önmaga készíti el a bevallást, a 2006-2007-ben beszerzett számítástechnikai berendezései értékének 20 százalékával, továbbá az általa igénybe vett internet szolgáltatás díjának 40 százalékával csökkentheti az eva-alapot. Ez utóbbi vonatkozik a 25 millió forint bevételt el nem érõ evás könyvelõkre is.

Ingatlan-bérbeadás

Az ingatlan-bérbeadásnál is módosul a jogszabály. A hatályos szabályozás szerint, ha valaki ingatlant ad bérbe, a különadózás helyett választhatja, hogy a jövedelme az összevont adóalap részeként adózzon, azonban e választása csak négy egymást követõ adóévre szólhatott. 2007 január 1-jétõl akár minden évben dönthet a bérbeadó arról, hogy az ingatlan bérbeadásából származó jövedelme után különadózóként vagy az összevont adóalap részeként adózik.

hirdetes

Az áfa-törvény egyszerûsíti a számlatartalmat: nem kell feltüntetni a fizetés módját és a határidejét. Azoknak a vállalkozóknak, akiknek nincs alkalmazottjuk a jövõben nem kell minden hónapban nullás bevallást adniuk, csak akkor kötelezettek a havi bevallás benyújtására, ha kifizetést teljesítenek.

Szigorítás: az ekho-t munkaviszonyban választó adózóknak is legalább havonta a minimálbérnek megfelelõ összeg után kell járulékot fizetnie.

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

keresztpromóció

Egy márkával egy másik, nem konkurens márkát reklámoznak. Tovább

Oktatási és Kultirális Minisztérium

Tájékoztató az Otatási és Kulturális Minisztérium feladatairól   Az Oktatási és... Tovább

Tovább a lexikonra