notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Egyszerûsítik az adószabályokat

hirdetes

Egyszerûsítik az adószabályokat

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Több adószabály módosításáról, egyszerûsítésérõl döntött a kormány. Az adózási rendszer ésszerûsítése mellett adókedvezmények bevezetését is kezdeményezi a kabinet az elektronikus adóbevallás megkönnyítése érdekében.

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Egyszerûsítik az adószabályokat

A vállalkozások számára januártól kötelezõvé váló elektronikus adóbevallás teljesítésének megkönnyítése érdekében adókedvezmények nyújtását kezdeményezi jövõre a kormány.

Adókedvezményt kapnak a 4 millió forint éves árbevételt meg nem  haladó egyéni vállalkozók és vállalkozások. Ha ezek számviteli és könyvviteli szolgáltatást vesznek igénybe, a szolgáltatás díjának 15 százalékát írhatják le az adójukból. Amennyiben nem vesznek igénybe könyvelõi szolgáltatást, akkor a 2006-2007-ben beszerzett számítástechnikai gépekre elszámolt értékcsökkenés és  az igénybe vett  internet szolgáltatás együttes összegének 10 százalékát írhatják le a társasági adóból, illetve  a vállalkozói személyi jövedelemadóból.

hirdetes

25 millió felett...

Adókedvezményt vehetnek igénybe a 25 millió forint éves árbevételt el nem érõ könyvelõk és könyvelõcégek –a 2006-2007-ben beszerzett számítástechnikai gépekre elszámolt értékcsökkenés és az igénybe vett internet szolgáltatás értéke alapján.

4 millió forintot meg nem haladó....

A 4 millió forintot meg nem haladó bevétellel rendelkezõ eva-alanyok is kedvezményben részesülnek: ha a vállalkozás könyvelõ szolgáltatását veszi igénybe, a fizetett díj 60 százaléka csökkenti az eva alapját. Ha önmaga készíti el a bevallást, a 2006-2007-ben beszerzett számítástechnikai berendezései értékének 20 százalékával, továbbá az általa igénybe vett internet szolgáltatás díjának 40 százalékával csökkentheti az eva-alapot. Ez utóbbi vonatkozik a 25 millió forint bevételt el nem érõ evás könyvelõkre is.

Ingatlan-bérbeadás

Az ingatlan-bérbeadásnál is módosul a jogszabály. A hatályos szabályozás szerint, ha valaki ingatlant ad bérbe, a különadózás helyett választhatja, hogy a jövedelme az összevont adóalap részeként adózzon, azonban e választása csak négy egymást követõ adóévre szólhatott. 2007 január 1-jétõl akár minden évben dönthet a bérbeadó arról, hogy az ingatlan bérbeadásából származó jövedelme után különadózóként vagy az összevont adóalap részeként adózik.

hirdetes

Az áfa-törvény egyszerûsíti a számlatartalmat: nem kell feltüntetni a fizetés módját és a határidejét. Azoknak a vállalkozóknak, akiknek nincs alkalmazottjuk a jövõben nem kell minden hónapban nullás bevallást adniuk, csak akkor kötelezettek a havi bevallás benyújtására, ha kifizetést teljesítenek.

Szigorítás: az ekho-t munkaviszonyban választó adózóknak is legalább havonta a minimálbérnek megfelelõ összeg után kell járulékot fizetnie.

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Közösségi portál

Közösségi portálok - IWIW, Facebook, Twitter, Myspace és még sokan mások A közösségi... Tovább

fokozat

azonos funkcionális rendeltetésû termékek, folyamatok , vagy rendszerek kategóriája... Tovább

Tovább a lexikonra