notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Pályázati lehetõség a vállalkozások találmányai külföldi iparjogvédelmi oltalmának és értékesítésének támogatására

hirdetes

Pályázati lehetõség a vállalkozások találmányai külföldi iparjogvédelmi oltalmának és értékesítésének támogatására

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium pályázatot hirdet a Széchenyi Vállalkozásfejlesztési Program keretében mikro-, kis- és középvállalkozások találmányai külföldi iparjogvédelmi oltalmának és értékesítésének támogatására, a Kis- és Középvállalkozói Célelõirányzatból.

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 EUREPGAP rendszerkiépítéshez, állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

 

A támogatás célja a hazai KKV-k kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének elõsegítése, technológiájuk fejlesztésével versenyképességük növelése és export lehetõségeik bõvítése. Ennek érdekében a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium pályázat keretében támogatja a KKV-k új termék elõállítására, illetve technológiai eljárásra vonatkozó találmányai, használati és formatervezési mintái (a továbbiakban: találmányok) iparjogvédelmi oltalmának külföldön történõ megszerzését és fenntartását. Ehhez kapcsolódóan támogatja a találmányok hasznosítása érdekében a találmánnyal kapcsolatos kísérletek végzését, a találmány alapján gyártott termék kísérleti gyártását, prototípus, 0-széria elõállítását, a találmány hazai és külföldi piaci lehetõségeinek felmérését, piacképességét javító formatervezését.

hirdetes


A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg: 60 millió Ft.
Pályázhatnak a magyarországi székhelyû, a devizajogszabályok alapján belföldinek minõsülõ gazdasági társaságok (közös vállalat, korlátolt felelõsségû társaság, részvénytársaság, közkereseti társaság, betéti társaság), szövetkezetek, egyéni vállalkozók, amelyek a kis- és középvállalkozásokról, fejlõdésük támogatásáról szóló 2004. évi XXXIV. törvény szerint mikro-, kis- vagy középvállalkozásoknak minõsülnek. Támogatást olyan KKV kaphat, amelyik a Magyar Szabadalmi Hivatalnál tett iparjogvédelmi oltalmi bejelentés elsõbbségét igényelte, saját maga vagy más vállalkozással együttmûködve kívánja a külföldi iparjogvédelmi oltalom tárgyát képezõ találmányt értékesíteni, a találmánnyal rendelkezik.

hirdetes


A támogatás formája: a pályázó mûködési támogatásának nem minõsülõ, visszafizetési kötelezettség nélküli végleges juttatás. A pályázatok benyújtása 2006. június 30-ig lehetséges. 
 

 Online marketing tanácsadás, honlapkészítés állami támogatás segítségével! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Környezeti hatás

környezeti hatás A környezetben végbemenő mindennemű változás, akár káros, akár hasznos,... Tovább

rendszer

egymással kapcsolatban, vagy kölcsönhatásban álló elemek összessége Tovább

Tovább a lexikonra