notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

800 millió dollárt keresett tavaly a Facebook

hirdetes

800 millió dollárt keresett tavaly a Facebook

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

 

 

 

Bár a Facebook még nem tette közzé 2009-es pénzügyi jelentését, az ABC News két független forrásra hivatkozva megszellőztette, hogy a lassan az 500 milliós felhasználói számot elérő közösségi oldal minden várakozást felülmúlóan teljesített tavaly.

facebook pénz

Hirdetések miatt emelkedik a nyeresség

Az emelkedő hirdetési bevételek az értesülések szerint 800 millió dolláros bevételt hoztak össze a kaliforniai cégnél, ami bő másfélszerese annak, amit a cég igazgatótanácsa várt tavaly, és több mint a duplája a 2008-as adatnak. A tiszta nyereség tízmillió dolláros nagyságrendben lehet, erről pontosabb adat nem derült ki.

 

Az Indulás óta a Facebook

 
A 2004-ben, eredetileg egyetemisták zárt közösségi hálózatának indult oldal 2009 őszén jelentette be, hogy pozitívba fordult a pénzügyi mérlege, vagyis már több a bevétele, mint a kiadása. Ugyanekkor évi 500 millióra becsülték elemzők a cég bevételeit. Bár a cég hírnevét mostanában egyre sűrűbben tépázzák adatvédelmi botrányok, az aktív felhasználók, és a hirdetők száma is egyre nő.

hirdetes


Szakértők abban látják a Facebook sikerét hirdetési platformként, hogy a legnagyobb, általános reklámkampányok ugyanúgy megtalálják rajta a célcsoportjukat, mint a kisebb, erősen specializált, célzott marketinges akciók.

hirdetes


A felvásárlási és befektetői ajánlatokat rendszeresen visszautasító Facebook tőzsdei bevezetését évek óta várja már az üzleti világ, de ez egyre valószínűtlenebbnek tűnik most, hogy részvénykibocsátás nélkül is képes finanszírozni a saját bevételeiből az agresszív terjeszkedést a cég. A cég résztulajdonosai a saját alapítói mellett a Microsoft, az orosz Digital Sky Technologies, és a hongkongi milliárdos Li Ka-Shing, és kockázati tőkebefektető csoportok.

Forrás: http://www.allergiakozpont.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

eladási kvóta

Egy termékvonal, egy vállalati divízió vagy egy kereskedelmi képviselő számára... Tovább

vertikális marketingrendszer

Az értékesítési út szereplői közötti valamilyen mértékű vertikális integráció megléte. Tovább

Tovább a lexikonra