notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Facebook, közösségi mobiltelefon, facebook-mobil

hirdetes

A Facebook beszáll a mobilbizniszbe

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A cég legjobb programozói dolgoznak egy titokzatos mobiltelefonos projekten, amiről a cég tagadja, hogy saját telefon vagy mobilos operációs rendszer lenne. De akkor micsoda?

A Facebook beszáll a mobilbizniszbe

 

A Facebook titokban saját fejlesztésű mobiltelefonon dolgozik - adta hírül  belső információkra hivatkozva a Techcrunch. A pletykák szerint a közösségi oldal a Google-höz hasonló módon szállna be a mobilok világába: a készüléket egy tapasztalt külső gyártóval készíttetné, az operációs rendszert és a telefonon futó szoftvereket viszont saját maga.

A Facebook szóvivője sietett cáfolni a hírt , azt azonban megerősítette, hogy több mobilgyártóval is azon dolgoznak, hogy a közösségi oldal szolgáltatásait mélyebben integrálják a mobilokba. Hogy ez alatt pontosan mit kell érteni, azt nem fejtette ki, de valószínűleg a facebookos kontaktlistánk és a telefonkönyvünk összemosásáról lehet szó, illetve népszerű facebookos alkalmazások beépítéséről a telefonok operációs rendszerébe, esetleg a telefonszámlánk és a Facebook Credits fizetési rendszer összefonódását.

hirdetes

A mobilos fejlesztéseken a Facebook két igazi sztárprogramozója dolgozik. Joe Hewitt korábban a Firefox böngésző egyik vezető fejlesztője volt, később ő készítette az iPhone hivatalos facebook-alkalmazását, Matthew Papakipos pedig a Google-nél a Chrome OS operációs rendszert fejlesztő programozócsapatot vezette, mielőtt júliusban átigazolt a Facebookhoz.
hirdetes

Érdemes megjegyezni, hogy a mostanihoz hasonlóan szivárogtak ki pár éve a Google mobilos tervei is, a cég pontosan ugyanígy tagadott, majd megjelent a HTC-vel közösen készített Nexus One telefonnal, és az Android operációs rendszerrel. A Techcrunch felhívja a figyelmet arra is, hogy a Facebook egyik befektetője, a hongkongi milliárdos Li Ka-Shing tulajdonos a közösségi mobiltelefonokat fejlesztő INQ [4] cégben is, így logikus lenne, ha a Facebook-mobilt, ha lesz, ezzel a céggel közösen készítsék.

Forrás: Index.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Totális Internetes Jelenlét

Totális Internetes Jelenlét, azaz a Total Internet Presence TIP   Mi is a TIP... Tovább

vevõ

szervezet , vagy személy, amely vagy aki kap egy terméket PÉLDÁK:... Tovább

Tovább a lexikonra