notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Egy újságíró a facebookos státuszüzenetek elemzésével próbálta meghatározni azokat az időszakokat, amikor különösen nagy esélye van a szakításnak. Leggyakrabban Valentin nap után, legritkábban karácsonykor szakítunk.

hirdetes

A Facebook tudja, mikor fogunk szakítani

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Egy, a Facebook adataiból készített statisztika egyértelműen azt mutatja, hogy az év bizonyos hónapjain különösen nagy az esélye egy párkapcsolat végének. Ha ezeket túléljük, nyugodt napok jönnek.

David McCandless újságíró a facebookos státuszüzenetek elemzésével próbálta meghatározni azokat az időszakokat, amikor különösen nagy esélye van a szakításnak. Figyelte, mikor bukkan fel a "brakeup", vagy a "broken up" kifejezés, majd egy grafikont készített a begyűjtött adatokból. Kiderült, hogy bizonyos időszakokban sokkal nagyobb esély van a szakításra, mint máskor.

Két igazi veszélyzóna van: az egyik a Valentin nap utáni időszak: ahogy közelítünk a tavaszhoz, úgy nő a hajlandóságunk a szakításra. A folyamat március közepén éri el csúcspontját, majd átmenet nélküli zuhanásba kezd. Április elseje megint elég okot jelent sokaknál a szétválásra, de veszélyesek az áprilisi hétfők, és némi kockázatot jelent a nyári szünet is.

hirdetes

Aki nagyobb gond nélkül megúszta a júniust, az novemberig biztonságban érezheti magát, az utolsó őszi hónap azonban elképesztő szakításhullámot hoz magával, ami december közepén tetőzik. Ekkor egy, a márciusihoz hasonló beszakadást lehet tapasztalni, hogy karácsonnyal elérjük a mélypontot: a szeretet ünnepén mutatják az emberek a legkisebb hajlandóságot arra, hogy kiadják a párjuk útját.

Forrás: Index

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Google Wave

Mi is a Google Wave? A Google Wave egy új online eszköz, amellyel real-time, azaz valós idejű... Tovább

MMSZ

Magyar Marketing Szövetség. -Szervezi és összefogja a marketing területén... Tovább

Tovább a lexikonra