notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Új magyar nyelvű Facebook-vírus terjed

hirdetes

Új magyar nyelvű Facebook-vírus terjed

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Alig két héttel az előző Facebook-vírus után most újabb magyar nyelvű kártevő program bukkant fel a közösségi szájton. A mostani vírus kártékonyabb, mint a két héttel ezelőtti, mert ez kártékony programot telepít a gépre vagy emelt díjat sms-szolgáltatásra iratja fel a gyanútlan felhasználót.

facebook vírus

Az ESET új, magyar nyelven terjedő vírusra hívja fel a figyelmet a Facebookon. A dolog úgy kezdődik, hogy a felhasználó találkozik egy üzenettel, mely azt állítja, hogy a Google el akart titkolni valamit a felhasználóktól, de az adott link alatt megnézhető a titok.


Ha erre az üzenetre kattint a felhasználó, akkor arra is megkéri a program, hogy lájkolja az alkalmazást. Ha megteszi, akkor azt írja ki, ha szeretné megtudni, mi az üzenet, akkor ossza meg az ismerősökkel. Ha még itt sem fogott gyanút a felhasználó és megosztja, jön az úgynevezett securitycheck, vagyis igazolni kell, hogy ember a felhasználó és nem valami bot.

hirdetes


Ehhez vagy játéknak látszó játékkal kell játszani, vagy válaszolni kell kérdésekre. Ha a játékot választja a felhasználó, akkor letöltődik a gépre a My Web Search Toolbar nevű kéretlen program. Ha a kérdésre válaszolást választja a felhasználó, akkor egy telefonos játékhoz jut, ahol magyar nyelven regisztrálhat. A regisztrálás azonban egy fizetős sms-szolgáltatásra történik.

Látható, hogy a mostani vírusnak sokkal nehezebb bedőlni, mint a két héttel korábbinak, amikor elég volt  csak egy linkre kattintani és máris továbbküldte az összes ismerősnek, hogy lájkoltunk egy linket.

hirdetes

A mostani vírus olyan dolgokat kíván a felhasználótól, melyek ellen a többség már védve van. A sok lépés valamelyikénél gyanút foghat és még visszakozhat. Elég betartani az alapvető biztonsági szabályokat, melyekről már többször írtunk. Az ESET vírusirtó cég a Facebookon is folyamatosan tájékoztat az aktuális veszélyekről, erről a vírusról is figyelmeztették azokat, akik követik őket  az oldalon.

Forrás: http://index.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

nyomonkövethetõség

képesség arra, hogy nyomon kövessék a múltját, az alkalmazását, vagy a helyét... Tovább

Gazdasági és Közlekedési Minisztérium

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium bemutatkozása A tárca felelős a reálgazdasági... Tovább

Tovább a lexikonra