notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Újra pályázhatunk az idegenforgalom fejlesztésére

hirdetes

Újra pályázhatunk az idegenforgalom fejlesztésére

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Újra lehet pályázatot benyújtani az AVOP 3.1 kódszámú, Vidéki jövedelemszerzési lehetõségek bõvítése megnevezésû intézkedésen belül az idegenforgalom fejlesztése (falusi turizmus) aljogcím.

Ön miért jutott erre a honlapra? Mert ez az oldal egy hatékony, keresõbarát oldal! Szeretne Ön is több látogatót, egy hatékony és üzletet hozó honlapot? Online marketing tanácsadás, honlapkészítés állami támogatás segítségével! Kérje ajánlatunkat itt!

Nemzeti Fejlesztési Terv

A Nemzeti Fejlesztési Terv "A vidék és a mezõgazdaság fejlesztéséért" részprogramja keretében meghirdetett alintézkedést 2005. augusztus 1-je óta felfüggesztésre került. Az Agrár- és Vidékfejlesztés Operatív Program Irányító Hatósága 2006. 05. 10-én hozott határozatában a felfüggesztés feloldásáról döntött, amely 2006. május 15-tõl lépnek életbe.

Már a felfüggesztés elõtt is hatalmas érdeklõdés mutatkozott erre a felhívásra, majd amikor nem lehetett pályázatot benyújtani rá, akkor folyamatosan azt kérdezték, hogy mikor nyitják meg újra.
Aki esetleg még nem ismeri a felhívás tartalmát, annak álljon itt egy kis összefoglalás, melybõl kiderül, miért is olyan népszerû ez az alintézkedés.

Falusi turizmus

A fõ cél a falusi turizmus fejlesztése, amelyre pályázatot nyújthatnak be a helyben lakó természetes személyek, helyben székhellyel, vagy telephellyel rendelkezõ bejegyzett egyéni vállalkozó, bejegyzett és tevékenységüket helyben végzõ mikro- vagy kisvállalkozások, valamint egyéb jogi személyek.
Szálláshely szolgáltatás esetén regisztrált falusi vendéglátónak kell lennie, vagy ezen fejlesztés eredményeként azzá kell válnia a pályázónak. A magánszemélyek kivételével a pályázónak a nettó éves árbevételében a mezõgazdasági/élelmiszeripari tevékenységbõl származó árbevétel elérje, vagy meghaladja az 50%-ot.
Turisztikai szolgáltatás esetén a pályázó regisztrált mezõgazdasági, vagy élelmiszeripari vállalkozónak, vagy regisztrált falusi vendéglátónak kell lennie a pályázónak, vagy ezen fejlesztés eredményeképpen azzá kell válnia. Feltétel, hogy a pályázónak a nettó éves árbevételében a mezõgazdasági/élelmiszeripari tevékenységbõl származó árbevétel elérje, vagy meghaladja az 50%-ot.

hirdetes
A támogatás vissza nem térítendõ fejlesztési támogatásnak minõsül, melynek mértéke a fejlesztés összes elszámolható költségének 45%-a, de maximum 9 millió Forint.

Elszámolható költségek

Elszámolható költség lehet
- a meglévõ falusi magánszálláshelyek bõvítése (max.10 ágy/szálláshelyig), komfortfokozatának (fürdõszoba, konyha, étkezõ, közösségi helyiség, stb.) és szolgáltatásainak (játszótér, kerti fõzõhely, parkoló, gépkocsi-beálló, sportpálya, sporteszköz) fejlesztése
- új falusi magánszálláshelyek kialakítása (max.10 ágy/szálláshelyig),
- a falusi magánszállásadói / vendéglátói tevékenységhez kapcsolódó falusi turisztikai szolgáltatások fejlesztése, a kínálat bõvítése új szolgáltatások bevezetésével, különös tekintettel a következõkre:
- Tradicionális falusi vendéglátás, minõségi gasztronómiai szolgáltatások fejlesztése, mûködési szabványoknak való megfeleltetése
- Horgászturisztikai szolgáltatások
- Borturizmus fejlesztése (borutak infrastruktúrája, kóstolóhelyek kialakítása, reklámanyagok)
- Egyéb sport- és szabadidõs lehetõségek fejlesztése (pl. lovas turizmus fejlesztése).

A fentiekbõl mindenki számára kitûnik, hogy a pályázati felhívás igazán tág felhasználási lehetõséget biztosít, és nem véletlen a nagyarányú érdeklõdés. A STandard-Team Kft. egyik irodája Egerben található, ahol a környezõ falvakban rengeteg falusi szálláshely mûködik, amelyek egy része jól felszerelt, minden igényt kielégít, másik részére viszont ráfér a fejlesztés a versenyképesség megõrzése érdekében. Gyakorlatilag ez a pályázat nekik szól, míg az elsõ csoportba tartozó vállalkozásoknak, és magánszemélyeknek az internetes megjelenést, hirdetést, online marketing tevékenységük erõsítését segítõ pályázati lehetõségeket ajánljuk. Úgy gondolom, hogy a vidéki emberek, vállalkozások helyben tartásával, a jövedelemszerzési lehetõségek bõvítésével nem csak a hatalmas vidék – város különbséget lehetne csökkenteni, de különbözõ régiók közötti verseny is erõsödhetne, melynek eredményeként rövidtávon a helybeliek megélhetési gondjai, az ingázás, a szakmaelhagyás kényszere is csökkenthetõ, hosszabb távon a turizmusból befolyó bevételek újabb komoly támogatási lehetõségeket nyithatnának meg. Vallom, hogy a kézmûves paradigma, Magyarország gazdasági fellendülésének egyik pillére lehet, ráadásul a vidéki jelleg, a hagyományok, az identitás megõrzése mellett. Eger hazánk harmadik legkedveltebb turisztikai célpontja (Budapest és a Balaton után), itt tehát úgy gondolnánk, hogy a falusi turizmus fejlesztését támogatni hivatott pályázatokra mutatkozó igény sokszorosa, mint más régiókban. Ez azonban nem így van. Lehet, hogy csak az információ nem jut el a megfelelõ emberekhez, azokhoz, akik ténylegesen hasznosíthatnák a támogatás által megvalósított fejlesztések eredményeit. Ezen szeretnék, szeretnénk változtatni, és a patópálságból felrázva, információval ellátni mindazokat, akik igénylik.

hirdetes

  Pályázatok megírására, kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

szakterületi szakértõ

<audit> személy, aki az auditálandó tárgyra nézve szakismeretét rendelkezésre... Tovább

haszonkulcsos árképzés

A vállalat az összes költségeit figyelembe véve meghatározza, hogy hány százalékos hasznot... Tovább

Tovább a lexikonra