notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A Farmville a világ legveszélyesebb játéka

hirdetes

A Farmville a világ legveszélyesebb játéka

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A facebookos játékok lettek a vírusterjesztők első számú célpontjai; a játékosok hajlamosak a Farmville és a Mafia Wars kedvéért kikapcsolni a céges gépek védelmét, és minden gyanús linkre rákattintva vírusokat és adathalász támadásokat idézni magukra.

A Cisco Systemset hálózati eszközök gyártójaként, azon belül is az internetes adatforgalmat irányító, nagy teljesítményű routerek szállítójaként ismeri leginkább a világ, de az online biztonságtechnika területén is fontos szereplők. A cég félévente adja ki az internetes biztonsági kockázatokkal kapcsolatos tanulmányát; a mostaniban  elsősorban arra fókuszálnak, mekkora biztonsági réseket jelenthet vállalati rendszerekben, ha az alkalmazottak közösségi oldalakra írt játékokkal játszanak a céges gépeken.

A cég felmérése szerint   a vállalati számítógépek 7 százalékáról játszanak rendszeresen a facebookos Farmville-lel (az átlagos játékos napi 68 percet tölt ezzel), a második legnépszerűbb közösségi oldalas játék a Mafia Wars (5 százalék, napi 52 perc), a harmadik pedig a Café World (4 százalék, napi 36 perc). Mindhárom játék a facebookos alkalmazások királyának, a Zynga  fejlesztőcsapatnak a munkája.

hirdetes

A Cisco arra figyelmeztet, hogy ezek a játékok nemcsak a céges produktivitást veszélyeztetik, de mostanában az online bűnözők első számú célpontjaivá vált, és a játékokkal kapcsolatos emailekben, kamu fertőző weboldalakon terjesztik a vírusokat, a játékosok kíváncsiságára alapozva, ijesztően hatékonyan. A felmérés szerint a felhasználók fele rendszeresen megszegi a céges online biztonsági előírásokat a közösségi oldalak kedvéért, 27 százalékuk pedig belepiszkál a céges gépek beállításaiba, hogy elérje a vállalati hálózaton letiltott oldalakat.

A szakértők megoldásként a céges online szabályzatok szigorítását, illetve a belső hálózatok, és az internetre csatlakozó gépek fizikai elszeparálását javasolja, illetve azt, hogy tiltás helyett inkább világosítsák fel az alkalmazottakat a cégek a közösségi oldalak biztonságos használatára és az adatvédelmi opciók helyes beállításaira.
hirdetes

A jelentés másik fontos figyelmeztetése, hogy a közösségi hálózatokat felfedezték a terroristák is, és előszeretettel alkalmazzák toborzásra, kapcsolattartásra, illetve akciók megszervezésére (ez persze annyira nem új dolog, régebben anonim fórumokat és csetszobákat használtak). Az amerikai kormány több olyan fejlesztést is szponzorál, ami az ilyen jelenségek felderítését és kiszűrését próbálja megoldani, vagy legalább megkönnyíteni.

Forrás: http://index.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

minõségjellemzõ

terméknek, folyamatnak, vagy rendszernek egy követelménnyel kapcsolatos saját... Tovább

logisztika

A vállalatnál szétszórtan elhelyezkedő, de a termék fizikai mozgatásához kapcsolódó... Tovább

Tovább a lexikonra