notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Facebookon félmilliárd felhasználó van

hirdetes

Félmilliárd felhasználó a Facebookon

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A Facebook hat évvel ezelőtt még csak egy egyetemi közösségi oldal volt, most már globális szolgáltatás.

Facebook

Folyamatosan növekedik a Facebook

Mark Zuckerberg a Facebook alapítója videoüzenetben köszöntötte a közösségi portál használóit. Szerinte egészen biztos, hogy egymilliárd felhasználójuk is lesz. Ha tartani tudják növekedésük jelenlegi ütemét, akkor az újabb mérföldkövet már 2011-ben elérik.

A közösségi portál az amerikai felhasználók körében csak annyira népszerű, mint az adóhatóság , és a személyiségjogi aggodalmak miatt viszonylag gyakran alakulnak ki heves viták a szolgáltatás körül. Legutóbb a csalódott felhasználók egy csoportja már megrendezte a Facebook elhagyásának napját is, kevés eredménnyel, mert a portál látogatottsága azóta is exponenciálisan növekszik.

Szapora család

hirdetes


A Facebooknak az első négy évben sikerült elérnie a 100 millió felhasználót, tavaly decemberben pedig már több mint 350 millió fiókkal büszkélkedhetett. A közösségi portál használóinak 70 százaléka az Egyesült Államokon kívüli területekről származik. Nagy kérdés, hogy a Facebook honnan gyűjti be a következő 500 millió júzert.

Kínában blokkolják a közösségi portált, míg Pakisztánban a muzulmánokat sértő karikatúrák megjelenése után szokták elérhetetlenné tenni a Facebookot. A cég abban reménykedhet, hogy a szintén nagy lélekszámú Indiában, Oroszországban és Brazíliában sikerül előre törnie, ezekben az országokban ugyanis még nagyon kevés felhasználót szereztek.

hirdetes
Facebook-sztori

A félmilliárdos felhasználói számot a Facebook Stories  nevű alkalmazás elindításával ünnepelték. Ezzel a programmal a felhasználók saját történeteiket írhatják meg, amelyeket témák, valamint földrajzi hely szerint oszthatnak meg egymással.

Kevésebb vidámságot okoz Mark Zuckerbergnek és a Facebook befektetőinek az a történet, amelyik a közösségi portál kezdeti éveiről szól. Nemrég bejelentkezett egy férfi, hogy övé a több milliárd dollárt érő portál 84 százaléka, és egy 2003-as szerződést is felmutatott, amit Mark Zuckerberg is aláírt. A Facebook nevetségesnek nevezte Paul Ceglia vádjait, és hajlandó megvédeni magát.

  

Forrás: http://index.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Attitűd

Attitűd, azaz beállítódás, olyan tanult készenléti állapot, amely megmutatja, melyik... Tovább

referenciacsoport

A referenciacsoportok mindazok a csoportok, amelyek az ember attitűdjeire vagy magatartására... Tovább

Tovább a lexikonra