notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Facebookon félmilliárd felhasználó van

hirdetes

Félmilliárd felhasználó a Facebookon

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A Facebook hat évvel ezelőtt még csak egy egyetemi közösségi oldal volt, most már globális szolgáltatás.

Facebook

Folyamatosan növekedik a Facebook

Mark Zuckerberg a Facebook alapítója videoüzenetben köszöntötte a közösségi portál használóit. Szerinte egészen biztos, hogy egymilliárd felhasználójuk is lesz. Ha tartani tudják növekedésük jelenlegi ütemét, akkor az újabb mérföldkövet már 2011-ben elérik.

A közösségi portál az amerikai felhasználók körében csak annyira népszerű, mint az adóhatóság , és a személyiségjogi aggodalmak miatt viszonylag gyakran alakulnak ki heves viták a szolgáltatás körül. Legutóbb a csalódott felhasználók egy csoportja már megrendezte a Facebook elhagyásának napját is, kevés eredménnyel, mert a portál látogatottsága azóta is exponenciálisan növekszik.

Szapora család

hirdetes


A Facebooknak az első négy évben sikerült elérnie a 100 millió felhasználót, tavaly decemberben pedig már több mint 350 millió fiókkal büszkélkedhetett. A közösségi portál használóinak 70 százaléka az Egyesült Államokon kívüli területekről származik. Nagy kérdés, hogy a Facebook honnan gyűjti be a következő 500 millió júzert.

Kínában blokkolják a közösségi portált, míg Pakisztánban a muzulmánokat sértő karikatúrák megjelenése után szokták elérhetetlenné tenni a Facebookot. A cég abban reménykedhet, hogy a szintén nagy lélekszámú Indiában, Oroszországban és Brazíliában sikerül előre törnie, ezekben az országokban ugyanis még nagyon kevés felhasználót szereztek.

hirdetes
Facebook-sztori

A félmilliárdos felhasználói számot a Facebook Stories  nevű alkalmazás elindításával ünnepelték. Ezzel a programmal a felhasználók saját történeteiket írhatják meg, amelyeket témák, valamint földrajzi hely szerint oszthatnak meg egymással.

Kevésebb vidámságot okoz Mark Zuckerbergnek és a Facebook befektetőinek az a történet, amelyik a közösségi portál kezdeti éveiről szól. Nemrég bejelentkezett egy férfi, hogy övé a több milliárd dollárt érő portál 84 százaléka, és egy 2003-as szerződést is felmutatott, amit Mark Zuckerberg is aláírt. A Facebook nevetségesnek nevezte Paul Ceglia vádjait, és hajlandó megvédeni magát.

  

Forrás: http://index.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

vertikális marketingrendszer

Az értékesítési út szereplői közötti valamilyen mértékű vertikális integráció megléte. Tovább

követelmény

kinyilvánított igény vagy elvárás, amely általában magától értetõdõ vagy... Tovább

Tovább a lexikonra