notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Európai parlamenti választások 2009, melyik párt jut be?

hirdetes

Szonda Ipsos: Fidesz, MSZP, Jobbik

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Minden bizonnyal három párt juttat képviselőket az Európai Parlamentbe, derül ki a Szonda Ipsos vasárnapi szavazás előtti utolsó közvélemény-kutatásából, amit a kampánycsend kezdete előtt még közzé lehet tenni.

Európai Parlamenti választások 2009

Európai Parlamenti választások 2009

Valószínűleg az utóbbi hónapokban jellemző erőviszonyokat hozza a vasárnapi választás, a Fidesz nagyjából háromszor annyi szavazót tud majd az urnák elé vinni, mint az MSZP, közölte a Szonda Ipsos közvélemény-kutató cég . Az ellenzéki párt fölényes győzelme várhatóan 15 mandátumot ér, a kormánypárt feltehetően 5 helyet szerez az európai képviseletben.

Fidesz, MSZP, Jobbik

Május végén a szocialista szavazók aktivitása elmaradt a fideszesekétől, ha ez vasárnapig nem változik, akkor elképzelhető nagyobb különbség is a mandátumokban, áll a Szonda hírében. Ha az MSZP alatta marad a 20 százaléknak, elképzelhető a 16-4-es mandátumarány is. Ahhoz, hogy az MSZP 6 mandátumhoz jusson, meg kell közelítenie a 25 százalékos eredményt – ez nem kizárt, de kisebb a valószínűsége.

hirdetes

A Jobbik esélyei

Az EP-választás relatív nyertese lehet a Jobbik, biztosan átlépi az 5 százalékot, és 1 mandátumot mindenképpen szerez, de arra is elég nagy esélye van, hogy a szavazatok, több mint 7 százalékával 2 képviselőt küldjön Brüsszelbe.

 

 

Forrás: index.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

lead time

A logisztikában az az időintervallum, amely alatt a megrendelés pénzzé tehető. Tovább

felkészültség

bizonyított képesség ismeretek és készségek alkalmazására Tovább

Tovább a lexikonra