notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Megjelent a Firefox 3.6.4

hirdetes

Megjelent a Firefox 3.6.4

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON


Windowsra és Linuxra megérkezett a pluginvédelemmel rendelkező Mozilla-böngésző végleges verziója.

Firefox 3.6.4

Végleges Firefox 3.6.4

 

A Mozilla kedden – a korábbi tervekhez képest közel egy hónapos csúszással – hozzáférhetővé tette  a Firefox 3.6.4 végleges kiadását. Ebben mutatkozik be az „out of process plug-ins” (OOPP) néven hivatkozott új funkció, amely önálló folyamatként futtatja az Adobe Flash Player, az Apple QuickTime és a Microsoft Silverlight, illetve a Moonlight bővítményeket.

Ez a gyakorlatban azzal az előnnyel jár, hogy ha a plugin valamilyen oknál fogva lefagy – ezt a browser egy hibaüzenettel jelzi –, nem rántja magával az egész böngészőt. A nem válaszoló kiegészítő újraindítható az adott lap újratöltésével.

Miért jobb a Firefox 3.6.4?


A Mozilla szerint az új kiadás jelentősen csökkenti a videókat és játékokat tartalmazó weboldalakon a lefagyások számát. A fejlesztők azt ígérik: a támogatott pluginek köre bővülni fog majd.

hirdetes

Egyelőre az új funkció kizárólag Windows és Linux operációs rendszereken működik, Mac OS alatt nem. A FAQ szerint azért, mert ez utóbbi platformra szánt kiadásban alapvető változtatásokra van szükség ahhoz, hogy a fagyásvédelmet implementálni lehessen, ezért az Macre csak a Firefox 4-ben várható.

Az új funkció mellett biztonsági és hibajavításokat is tartalmazó windowsos és linuxos verzió addig is letölthető magyar nyelven is a Mozilla weboldaláról.

Forrás: index

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

folyamatos fejlesztés

ismétlõdõ tevékenység a követelmények teljesítési képességének növelésére ... Tovább

projekt

egyedi folyamat , amely egy sor összehangolt és szabályozott, a kezdeti és a... Tovább

Tovább a lexikonra