notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Figyeli a Twitter a klikkeléseket. Minden klikkelést naplózni fog.

hirdetes

Újabb szereplő a kémkedők csapatában: figyeli a Twitter a klikkeléseket

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Hogy a Google mindent eltárol rólunk, nos, azt már megszoktuk. Most viszont újabb szereplő lépett a Big Brother klubba.

A Google „kémkedéseit” tehát már megszoktuk, már amennyire az ilyesmit meg lehet szokni… A Gmail levelek mellett megjelenő, legtöbbször a leveleink tartalmához illeszkedő hirdetéseken még túlteszi magát az ember, kereséseink logolásával pedig úgy vagyunk, hogy „nem érdekel, hiszen úgysem keresgetek illegális dolgokat”. Persze ez is csak addig biztonságos, amíg valahol el nem döntik a fejünk felett, hogy amit mi keresünk az szerintük illegális, nekünk pedig közben fogalmunk sincs róla.

Most újabb nagy cég lép be a „Big Brother” klubba: szeptembertől a Twitter minden klikkelésünket figyelni és naplózni fogja. Ez konkrétan annyit jelent, hogy a Twitter feedben megjelenő linkek mostantól a Twitter saját elosztórendszerén, a rejtélyes nevű t.co hálózaton keresztül mennek ki a netre. Eddig közvetlen linkeket raktak a felhasználók a csiripelésekbe, idén év végétől azonban minden link a t.co-n keresztül megy ki a netre, miután gondosan logolták, hogy melyik felhasználó mire, mikor, és mennyiszer kattintott – és persze, hogy mi volt a link tartalma.

hirdetes

A felhasználók máris háborognak, a Twitter pedig azzal érvel, hogy a t.co valójában csak arra van, hogy egyszerűsítse a linkeket (mint például a bit.ly amit előszeretettel használnak a csiripelők). Annyi biztos, hogy a központosítás sosem jó, főleg egy ilyen nagy szolgáltatás esetén: hiszen ha a t.co rendszere túlterhelődik, esetleg feltörik, akkor egyetlen hivatkozás sem fog működni a Twitteről – az internet már csak ilyen, nem szereti, ha valami csak egyetlen szerveren/szolgáltatáson keresztül elérhető, jobb a sokszínűség…

hirdetes

Forrás: Techline.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Oktatási és Kultirális Minisztérium

Tájékoztató az Otatási és Kulturális Minisztérium feladatairól   Az Oktatási és... Tovább

marketing alapstratégia

A vállalat vagy a stratégiai üzleti egységek céljainak kitűzése és azon eszközök hosszabb... Tovább

Tovább a lexikonra