notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

4 ikonikus film, amiknek üzleti tanulságaik vannak: ezeket az üzleti filmeket érdemes neked is megnézni

hirdetes

4 ikonikus film, amikről nem gondoltad volna, hogy üzleti tanulságaik vannak

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Filmezni ki ne szeretne, hiszen nagyon jó kikapcsolódás. De némelyik fim, azon túl, hogy remekül lehet rajta szórakozni, sok-sok tanulságot is rejt. Te például gondoltad volna, hogy az alábbi 4 ikonikus filmből hasznos üzleti leckéket vehetsz?

Üzleti filmek, amik nagyon szórakoztatóak

Bosszúállók

Marvel rajongó vagy? Nagyszerű! A Marvel filmekből is nagyon sok mindent lehet tanulni, például a csapatmunka fontosságáról, illetve a jó csapatmunkáról. Ha csapatban dolgozol, esetleg csapatot vezetsz, akkor te is jól tudod, hogy mindenkinek megvannak a saját erősségei, de ezt összehangolva még inkább ki lehet használni, ahogyan a Bosszúállókan is együtt válnak a szuperhősök legyőzhetetlenné, úgy a ti csapatotok is a leghatékonyabban együttes erővel tud működni. 

Keresztapa

Bizony, ez a legendás film tartogat bőven üzleti tanulságot, például azt, hogy a tiszteletet ki kell érdemelni, nem pedig elvárni. A film egyik leghíresebb mondása is tartogat üzleti mondanivalót: „Tartsd magadhoz közel a barátaidat, de ellenségeid még közelebb!" Ha jobban belegondolsz, nincs ez máshogy a bizniszben sem, versenytársakat mindig kiemelt figyelemben kell részesíteni, és elfőttük járni, legalább egy lépéssel. A Keresztapa mindhárom részéből lehet tanulságokat levonni, hétvégére tökéletes program!

hirdetes

A Wall Street farkasa

Ha valamelyik filmnek, akkor ennek aztán rengetek üzleti leckéje van. Első számú lecke: a magabiztosság fél siker. A filmben láthatjuk, hogy a Leonardo Dicaprio által alakított Jordan Belfort milyen ügyesen játszik a magabiztosságával, és mi mindent ér el ennek köszönhetően. Nem senkit, nem buzdítunk arra, hogy hazudjon, de ha legalább te hiszel a saját sikeredben, akkor sokkal könnyebb lesz. Második számú lecke: a célokat egyenesen meg kell határozni, és azokat kell követni, a kicsapongásnak sajnos nincsenek jó következményei!

hirdetes

A kezdő

Humoros, néha érzelgős, de nagyon tanulságos. Egy startup az egyenlő esélyekre hivatkozva nyugdíjasoknak is felvételt hirdet gyakornoki pozícióba, és meg is találják a megfelelő személyt, egy 70 éves, kedves, türelmes, és végtelenül bölcs ember személyében, akitől nem csak a huszonéves főnökei, hanem mi is bőven tanulhatunk ezt-azt!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

metrológiai feladatkör

a mérés szabályozási rendszerének meghatározásával és bevezetésével kapcsolatos... Tovább

minõségbiztosítás

a minõségirányításnak az a része, amely a bizalomkeltés megteremtésére... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kultúra