notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

MS Explorer vs. Mozilla Firefox

hirdetes

MS Explorer vs. Mozilla Firefox

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A STandard-Team Kft. online marketing tanácsadás során, mindig azt javasolja, hogy az elészülõ honlap legyen valid, legyen nézhetõ és élvezhetõ annak is, aki nem Explorert használ. Nagyon sok honlapkészítõ nem foglalkozik ezzel, csak Explorerre optimalizálja honlapjait. Sokan megrendelõ nem is tud errõl a problémáról, nem is tartja ezt fontosnak, ezért álljon itt egy cikk az alternetív böngészõk elõretörésérõl.

 Szeretne egy hatékony, üzletet hozó honlapot? Kérjük, kattintson ide!

MS Explorer vs. Mozilla Firefox

Dávid és Góliát harcának látszik a Firefox 10 százalék feletti elterjedsége a Microsoft 85 százalék körüli részarányához képest. Mégis a Mozilla kitartó munkájának köszönhetõen a Firefox egyre nagyobb népszerûségre tesz szert a világon. Ugyan a Microsoft Internet Explorer lényeges elõnyben van az alternatívokkal szemben, mégis úgy látszik a Firefox és az Opera terjedésével, szép lassan csökken a részaránya.

A legújabb adatok azt mutatják, hogy a Firefox már elérte a 11,5 százalékos felhasználói részarányt. Ez a szám azért izgalmas, mert korábban egyetlen nyílt forráskódú böngészõ sem volt képes ilyen eredményre.

hirdetes

Az elemzõk azt is megállapították, hogy az amerikai internetezõk 14,1 százalékban, míg az angolok mindössze csak 4,9 százaléka használja a Mozilla programját. Európa egyes országaiban a Firefox felhasználás akár 17-20 százalékot is kitesz.

A Mozilla sikere ellenére a Microsoft Internet Explorer még mindig 85,5 százalékos piaci részesedéssel uralja a hálót.

Böngészõ csata

A legújabb kutatás azt is megállapítja, hogy a Firefox piaci részesedése 2005 áprilisa óta majdnem három százalékkal nõtt, ami a növekedés dinamikájának biztos jele. A meglepõ növekedés javarészt a Microsoft felhasználók átállásából adódik, hiszen az alternativ böngészõk szinte mindegyike növekedést tudott elérni az utóbbi hónapokban.

hirdetes

Sokan azért választották a Firefoxot, mivel az egyre több biztonsági problémával küzdõ Internet Explorer nem volt képes a legújabb támadásoknak ellenállni, számos problémát okozva a felhasználóknak.

Az is tény, hogy az olyan új böngészõk, mint például a most megjelent Flock szolgáltatásai a navigálást felhasználóbarát megoldásokkal szeretnék egyszerûbbé tenni, míg az Explorer viszonylag régen nem volt képes megújulni. 


 
Szeretne egy hatékony, üzletet hozó honlapot? Kérjük, kattintson ide!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

auditálás alatti szervezet

az a szervezet (3.3.1.), amelyet auditálnak Tovább

Azbeszt-gumi tömítőlemez

 Azbeszt-gumi tömítőlemez, tömítőanyag (IT lemez): az IT-lemezeket úgy készítik, hogy... Tovább

Tovább a lexikonra