notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A fizetett linkadatbázis, a webes gazdaság része

hirdetes

Mennyire értékesek a fizetett linkek?

Hajzer Bence kreatív igazgató
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Priyank Garge a Yahoo termékmanagere nyilatkozott a témában. Talán minden marketingesnek érdemes lenne ezt figyelembe venni, mikor fizetős hirdetéseket helyez el.

Fizetett linkadatbázisok

„Nincs határozott éles vonal és szabályzat a linkek értékelésére. A lényeges szempont és a mi véleményünk, hogy reális valós és értékes tartalmat szolgáltassunk. Ha egy fizetett hirdetés kevésbé tűnik értékesnek a felhasználók számára, akkor mi is kevesebb figyelmet és értéket adunk számára. Az algoritmusunk ennek függvényében az értéket próbálja felderíteni. A statisztikák azt mutatják, hogy a fizetős linkadatbázisok kevés értéket képviselnek.

 

A webes gazdaság részei

Azonban ez nem fekete vagy fehér. Ezért kizárólag arra nem öszpontosít az algoritmus, hogy fizetett, avagy sem a hirdetés, hanem inkább az említett értékességet vizsgálja.

hirdetes
A google policy-jától eltérő viselkedés elég örvendetes lehet a jövőre nézve. A harc amelyet ezen a téren folytatnak, még nem dőlt el kinek a malmára hajtja a vizet.
A google azt mondja, hogy a webes gazdaság része a fizetett link is, szerinte nem tudja valóságosan módosítani a rangsort.

 

Fizetett hírdetések jelentése a Google-nél

Azonban a google-nél már jelenteni lehet a fizett hirdetéseket, amelyeket megvizsgál.
Ez a kettőség kicsit furcsán hathat a kereső óriás szemszögéről, kérdéses, mit takar a két vélemény. Több fórumon is kérték a google-t, hogy fejlesszen ki a fizetett hirdetésekre egy módosítást az algoritmusán, hogy ki lehessen szűrni. Azonban erre még nem volt hivatalos reakció, nem is hiszem, hogy lesz hamarosan.

hirdetes

 

A fizetett reklámok kitiltása

Egy érdekes példa, ha a fizetett reklámok kitiltásra kerülnek:
A jól menő blogok íróit a termékek gyártói közösen elviszik egy hétvégére, ahol 4-5 terméket kipróbáltatnak velük, majd kérik, hogy írjanak pozitívat róluk és linkeljék már be az oldalukat.

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

marketing

Szűkebb értelemben: olyan vállalati tevékenység, amely a vevők/felhasználók igényeinek... Tovább

Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium

Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium feladat és hatásköre: Az önkormányzati... Tovább

Tovább a lexikonra