notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Adobe Flash 10.1 & AIR 2.0

hirdetes

Flash újítások

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Megjelent az Adobe Flash 10.1 és az AIR 2.0 béta verziója, amelyek a látványos újítások mellett a memóriafogyasztást is csökkentik.

Adobe Flash 10.1 & AIR 2.0

Adobe Flash

Egyszerre szeretjük és gyűlöljük az Adobe Flash technológiát, mert szépen jeleníti meg az online tartalmakat, de eközben elhasználja a gép memóriáját. A szoftvercég is felismerte a problémát, és a Flash, valamint a webes szolgáltatásokat szoftverként megjelenítő Adobe AIR most megjelent bétáiban igyekszik leszámolni a memóriagonddal.

Flash 10.1 & AIR 2.0

A Flash Player 10.1 és az AIR 2.0 is ki tudja használni a számítógépek grafikus gyorsítócsipjét (GPU), ezzel csökkenti a processzor terhelését. A DownloadSquad blog a TweetDeck nevű programmal tesztelte az AIR-t, és az új verzió feleannyira terheli a processzort, és 20 megabájttal kevesebb RAM-ot fogyaszt, mint az 1.0. Ez nagyon pozitív változás, és azt bizonyítja, hogy az AIR 1.0 kódja rettenetesen volt megírva.

hirdetes

Látványos újítások

Vannak látványos újítások is, mindkét program támogatja a többujjas érintőkijelzős vezérlést. Ha ezt kihasználja a játékipar, akkor egy primitív zombigyilkolós játékban is simán leizzadhatunk majd a gép előtt. A Flash Player 10.1 a windowsos számítógépeken hardveresen tudja dekódolni a nagyfelbontású (H.264-es kódolású) videókat. Jól időzítették az újítást, hiszen a YouTube kínálatában hamarosan 1080p-s felbontású videók is lesznek.

hirdetes

Az AIR 2 gigantikus 4095x4095 pixeles ablakméretet is támogat, amit egy ideig biztosan nem tudunk kihasználni, és szorosabban együttműködik a hardverrel, például hozzáfér a mikrofonhoz, az usb-s adattárolókhoz és a gépre kötött kamerákhoz.

Mobil technológia

A mobilokon később jelennek meg az új technológiák. A Google Androidon valamikor 2010 elején, a Blackberry mobilokon még később lesz Flash Player 10.1.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

nemzetközi marketing

A külföldi piacokon végzett marketingtevékenység, ahol a vállalat differenciált vagy... Tovább

public relations

A PR azon programok összessége, amelyeket azért alakítottak ki, hogy támogassák vagy... Tovább

Tovább a lexikonra