notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nem hoz technológiaváltást a gázstop

hirdetes

Nem hoz technológiaváltást a gázstop

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Eltérő hatást gyakorolt az érintett ágazatokra az orosz gázszállítások január eleji leállítása, illetve az amiatt bevezetett magyarországi korlátozás

Kényszer szünet

Egyeseknek komoly érvágást okozott a kényszerű szünet, mások semmit sem éreztek belőle, de akadtak olyan gyárak is, például az üvegiparban, amelyek megúszták a nagyobb bajt.

Nagyobb volt a gázhiány füstje, mint a lángja. Az üvegipari gyártók minimális veszteséggel vészelték át a leállást - mondta Széman György, a Magyar Üvegipari Szövetség főtitkára.

Komoly problémák lettek volna

Magyarországon csak a csomagolóüveg-gyártásban érdekelt két orosházi és az ajkai gyár használja a gázalapú olvasztásos technológiát - piaci részesedésük viszont szinte kizárólagos.

hirdetes

Az esetleges leállás komoly problémákat okozott volna olyan ágazatokban is, mint például az üvegeket használó élelmiszeripar.

Nemvolt bevétel kiesés

Az orosházi gyárakban viszont épp a gázstop idejére esett egy technológiai rekonstrukcióból fakadó, előre tervezett leállás, emellett a vészforgatókönyv alapján óriási kiszerelésű propán-bután palackokat is rendeltek.

Az ajkai gyár előkészítette olajtüzelési rendszerét, de végül nem kellett igénybe venni, nem okozott bevételkiesést a szünet.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

átsorolás

nem megfelelõ termék fokozatának módosítása, hogy az az eredetitõl eltérõ... Tovább

a mérés szabályozási rendszere

a metrológiai megerõsítéshez és a mérési folyamatok folyamatos szabályozásának... Tovább

Tovább a lexikonra