notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Újraindul a Lánchíd faktoring program

hirdetes

Újraindul a Lánchíd faktoring program

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Egy év után ismét elindították a Lánchíd faktoring programot a mikro- és kisvállalkozások részére. A vállalkozói körbetartozások kezelésére vonatkozó kormányzati lépésekrõl szóló határozat értelmében a mikro- és kisvállalkozások részére 3 százalékos állami kamattámogatással, módosított támogatási feltételekkel és szükség esetén hitelgaranciával a gazdasági tárca újraindítja a Lánchíd faktoring programot. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) közleménye szerint a támogatást a 2006. május 15. után kötött szerzõdésekre lehet igénybe venni.

Ön miért jutott erre a honlapra? Mert ez az oldal egy hatékony, keresõbarát oldal! Szeretne Ön is több látogatót, egy hatékony és üzletet hozó honlapot? Online marketing tanácsadás, honlapkészítés állami támogatás segítségével! Kérje ajánlatunkat itt!

Újraindul a Lánchíd faktoring program

A program lényege

A programot 2003 szeptemberében a GKM azzal a céllal indította el, hogy a mikro- és kisvállalkozások széles körében elterjessze a faktorálást mint a likviditásfinanszírozás fejlett gazdaságokban sikeres eszközét. A faktorálás keretében a finanszírozó szervezet megvásárolja és beszedi egy vele szerzõdõ vállalkozás rövid lejáratú, halasztott fizetési határidejû, le nem járt követeléseit.

A GKM a Lánchíd faktoring program keretében évi 3 százalékpont mértékû, egy vállalkozás esetében a támogatási szerzõdés futamideje alatt maximum 5 millió forint összegû kamattámogatást nyújt. Úgy tûnt, hogy a korábbi program egy átmeneti felfutás után nem tudta kellõ mértékben növelni a faktorálásba bevont vállalkozások számát. A támogatási források szûkössége miatt ezért a GKM tavaly a program felfüggesztése mellett döntött.

hirdetes

Változás a szabályokban

Az újraindított Lánchíd faktoring programban a szabályok rugalmasabbá tételével, a Hitelgarancia Zrt. bekapcsolásával és a közremûködõ faktorcégek körének a közeljövõben bekövetkezõ bõvítésével kívánják a terméket sikeressé tenni a vállalkozók körében. A vállalkozások költségeinek csökkentése érdekében a minisztérium 3 százalékos kamattámogatást biztosít a programban résztvevõ mikro- és kisvállalkozások részére.

A 2006. május 15-én az újraindult programban összesen 27 faktor tevékenységgel foglalkozó cég vesz részt. A GKM hamarosan közzéteszi a programban jelenleg részt nem vevõ faktorcégek számára a csatlakozáshoz szükséges feltételeket.

hirdetes

Körbetartozások ellen

A körbetartozások által a legjobban sújtott kisvállalkozók finanszírozásának egyik legfontosabb akadálya a biztosítékul leköthetõ eszközeik szûkössége, alacsony jegyzett tõkéjük. Likviditásuk finanszírozását az eszközeik megterhelését elkerülõ támogatott konstrukciók tudják a legmegfelelõbb módon szolgálni.

A GKM azt reméli, hogy a tárgyi fedezetet nem igénylõ Lánchíd faktoring program hatékonyan javítja a kisvállalkozások mûködési feltételeit, és enyhíti majd a körbetartozások által felhalmozódott feszültségeket.

Ön miért jutott erre a honlapra? Mert ez az oldal egy hatékony, keresõbarát oldal! Szeretne Ön is több látogatót, egy hatékony és üzletet hozó honlapot? Online marketing tanácsadás, honlapkészítés állami támogatás segítségével! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

nemzetközi marketing

A külföldi piacokon végzett marketingtevékenység, ahol a vállalat differenciált vagy... Tovább

seo

Mit is jelent a SEO rövidítés?  A keresőoptimalizálás (Search Engine Optimization,... Tovább

Tovább a lexikonra