notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Google keresõ a mi jóbarátunk

hirdetes

Google keresõ a mi jóbarátunk

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A Google számos sikeres szolgáltatást tudhat magáénak, melyeket milliók vesznek igénybe nap mint nap. A szolgáltatások egy részét ismerjük egy párat talán használtunk is már, viszont olyanok is akadnak, amikrõl a többség még csak nem is hallott.

Az egyik legnépszerûbb szolgáltatás a google keresõmotorja. Ezt talán nem is kell bemutatnom senkinek Azonban ehhez a közismert funkcióhoz is tartozik számos kiegészítõ szolgáltatás ami megkönnyítheti az általunk keresett információ meglelését a világhálón. Tekintsük hát át ezeket az érdekes és hasznos kiegészítõ szolgáltatásokat.

Google Blog Search (blog keresõ)

2005 szeptember 24-tõl érhetõ el e szolgáltatás. Nevébõl adódóan a keresés kiterjesztését jelenti blogokra. A találatok pedig bármely blogból származhatnak.

Google Book Search (könyv keresõ)

A google 2004 agusztusától folyamatosan dolgozik egy könyveket tartalmazó adatbázis bõvítésén. Így ez a keresési lehetõség a digitalizált könyvek tartalmában keres a beírt kulcsszóra. A szolgáltatás kezdetben a Google Print nevet viselte, majd 2005-ben keresztelték át jelenlegi nevére azaz Google Book Search-re.

Google Froogle (online vásárlás elõtt)

Egy-egy internetes vásárlást megelõzõen lehet hasznos számunkra ez a szolgáltatás mikor is a kiszemelt terméket nyilván a legkedvezõbb áron szeretnénk megvásárolni. Nem másról, mint egy ár-összehasonlító funkcióról van szó. Használatával a webáruházak termékeinek árait hasonlíthatjuk össze ily mód elkerülve a „jól bevásároltam” gondolatokat.

hirdetes

Google Local Search (helyhez kötött keresés)

Gyakran jól jöhet egy olyan keresési lehetõség, amikor is a nagyvilágnak csak egy kis részérõl szeretnénk tájékozódni. A helyhez kötött keresés segítségével könnyedén rátalálhatunk a lakhelyünk közelében üzemelõ kiskocsmákra. A szolgáltatás együttmûködik a google térképpel így akár még az oda utat is megtervezhetjük egy csapásra.

Google Answers (kérdések és válaszok)

Biztos mindenkivel megesett már, hogy egy adott kérdésre sehol sem talált választ. Ez a számomra kimondottan szimpatikus szolgáltatás az ilyen esetekben jöhet jól. A szolgáltatás lényege, hogy feltehetjük kérdésünket másoknak és talán valakitõl megkapjuk a megfelelõ választ. A szolgáltatás érdekessége, hogy válaszadónkat meg kell jutalmaznunk tehát egy bizonyos összeget kell felajánlani a válaszadónak a kérdés feltevésekor.

hirdetes

Továbbá ha mi segítünk másokon mi is jutalmat érdemlünk. A jutalom öszege2-200 $-ig terjed, ami nem is rossz egy-egy válaszért.  A történethez hozzátartozik, hogy ezt a szolgáltatást a google 2006-ban megszüntette, viszont az addig feltett kérdések és válaszok még mindig kereshetõk és megtekinthetõk.

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

referenciacsoport

A referenciacsoportok mindazok a csoportok, amelyek az ember attitűdjeire vagy magatartására... Tovább

eltérési engedély

a termék létrehozása elõtt adott hozzájárulás egy termék (3.4.2.) eredetileg... Tovább

Tovább a lexikonra