notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A Google alapelvek a honlapkészítés során

hirdetes

A Google alapelvek a honlapkészítés során

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Mit ír elõ a Google a honlapkészítõk számára? A cikkben néhány hasznos tanácsot gyûjtöttünk össze.

 

Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel?  A hatékony  honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérd ajánlatunkat itt!

A Google alapelvek a honlapkészítés során

Ahhoz, hogy a Google megtalálja oldalunkat, érdemes néhány alapelvet betartani. A honlapnak jól struktúráltnak kell lennie, egyetlen oldalon megfelelõ mennyiségû (se túl sok, se túl kevés) információval. Minden olyan aloldalra, amelyet szeretnénk, ha megtalálnának a keresõk, mutasson legalább egy szöveges link. Ellenõrizzük, hogy a linkek helyesek - egyrészt azt, hogy mûködnek, másrészt azt, hogy megfelelõ helyre mutatnak.
Lehetõleg ne helyezzünk el túl sok szöveget képben. Ez a látogatók érdekét is szolgálja, hiszen ha a böngészõ beépített keresés funkcióját használja, akkor a képen lévõ szövegeket nem fogja megtalálni. Hasonló a helyzet a Google robotjával is, így a fontos keresõszavakat semmiképpen ne helyezzük ilyen módon oldalainkon.

hirdetes

Dinamikus honlapok


Ha a honlapunk dinamikus, és session információkat adunk át GET paraméterek segítségével, akkor tegyük lehetõvé a robotnak, hogy azok átadása nélkül is végigmehessen a teljes honlapon. A keresõk gyakran nem tudják jól kezelni az olyan URL-eket, amelyek különböznek (pl. éppen a munkamenet változók miatt), de a tartalmuk azonos.
Törekedjünk arra, hogyha az oldal navigációs elemeihez Javascript, DHTML, Flash technológiát is használunk, akkor ne az legyen az egyetlen mód legyen a honlapon különbözõ részeinek eléréséhez. Ez mind a régebbi operációs rendszert használó felhasználók, mind a keresõrobotok számára elõnyös.
A szerveren elhelyezhetünk egy robots.txt nevû fájlt is, amellyel megadhatjuk, hogy a keresõk melyik oldalakat ne indexeljék. Fõleg az automatikusan generált, és az olyan oldalakat hasznos így megjelölni, amelyek nem adnak túl sok információt honlapunkhoz.

hirdetes

Linkek

Ne linkeljünk, illetve ne linkeltessük oldalainkat rossz hírû link farmokon. Ezek olyan, általában automatikusan frissített oldalak, amelyek egy bizonyos témában rengeteg linket tartalmaznak, tekintet nélkül az azok mögötti honlapok minõségére. Ezzel a "társasággal" nem csak oldalunk presztizsét csökkenthetjük, hanem szélsõséges esetben a Google manipulációnak tekintheti.
Végezetül pedig ne felejtsük el, hogy a keresõmarketing nagyon fontos, azonban a honlapot a látogatóknak, ne pedig a keresõrobotoknak tervezzük.

Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel?  A hatékony  honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérd ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Oktatási és Kultirális Minisztérium

Tájékoztató az Otatási és Kulturális Minisztérium feladatairól   Az Oktatási és... Tovább

információ

értelemmel bíró adat Tovább

Tovább a lexikonra