notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A Google és a badware oldalak

hirdetes

A Google és a badware oldalak

Kövi Bálint programozó
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A badwaret tartalmazó oldalak elleni küzdelem jegyében a Google figyelmeztető üzenetet jelenít meg, amennyiben a keresőből olyan oldalt szeretne a felhasználó elérni, amely a megítélése szerint ilyen tartalommal rendelkezik

Ha az adott oldal tulajdonosa használja a Google Webmaster Tools szolgáltatását, azon keresztül értesítést kaphat arról, hogy honlapját így tartja nyilván a kereső.

A Google Webmaster Tools üzenetei

A Google Webmaster Tools Overview oldalán rögtön láthatjuk, hogy a kereső ilyen állapotban látja oldalunkat. Amennyiben úgy ítéljük meg, hogy megtettük a megfelelő intézkedéseket, akkor a Request a review linkre kattintva kérhetjük, hogy a Google újra megvizsgálja honlapunkat.

Értesítés e-mailben

A Google egyébként megpróbálja e-mailben is értesíteni a holnap fenntartóját. Mivel nincs egyértelmű mód arra, hogy megállapítható legyen az üzemeltető e-mail címe, ezért a szokásos webmaster@domain.hu, admin@domain.hu e-mail címekkel próbálkozik a kereső.

hirdetes

A fejlesztők gondolkodtak egy ideig a domain whois rekordjának lekérdezésével, és az abban található e-mail címekre való levélküldéssel, azonban ez gyakran a honlapnak tárhelyet biztosító cég e-mail címeit tartalmazza, és a nekik történő üzenetküldés esetleg nem kívánt következményekkel járhat.

hirdetes

A PageRank helyreállítása

Amennyiben úgy gondoljuk, hogy az oldal feltörése miatt PageRankünk csökkent - például valahogyan láthatatlan (az oldal háttérszínével egyező színű) szöveg került oldalainkra - , akkor a Google Webmaster Tools Request reconsideration linkjére kattintva kérhetjük a keresőmotort, hogy vizsgálja meg újra oldalunkat.

Csak ellenőrzött oldalt vizsgáltathatunk újra. A vizsgálat néhány hétbe is beletelhet, ezért érdemes figyelemmel követni a Google Webmaster Tools üzenetközpontját.

Forrás: http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2008/08/hey-google-i-no-longer-have-badware.html és http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2007/02/better-badware-notifications-for.html

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

marketing

Szűkebb értelemben: olyan vállalati tevékenység, amely a vevők/felhasználók igényeinek... Tovább

az audit következtetése

az auditnak az auditcsoport által az audit céljainak és az audit valamennyi... Tovább

Tovább a lexikonra