notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Google Buzz javítások

hirdetes

Google Buzz javítások

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A Google a Buzz nevű közösségi szolgáltatásának múlt keddi elindítása óta már másodszor kényszerül a hiányosságok foltozgatására a felhasználói visszajelzések miatt.

Google Buzz javítások

 

Google Buzz hibák

"Tisztán hallottuk a visszajelzéseket, és amióta csak elindítottuk a Buzz-t, folyamatosan a kifogások feldolgozásán vagyunk" - írta Todd Jackson, a Google termékmenedzsere egy hivatalos blogbejegyzésben pénteken.

Google Buzz javítások

Jackson elmondta, hogy a Buzz mostantól nem fogja automatikusan követni a Gmail-es és Google Chat-es kapcsolatainkat. Korábban a Buzz nem hagyott választást, a kapcsolati hálóból az érintkezés gyakorisága szerint válogatta ki az embereket, akik így automatikusan, akár a tudtuk nélkül kezdtek tartalmat megosztani ismerőseikkel. Ugyancsak egyből nyilvánossá vált a lista, mely az általunk követett embereket tartalmazta, ennek menedzselése és elrejtése pedig egy kényelmetlen és kissé átláthatatlan felületen volt csak lehetséges. Ezt az opciót most jobban szem előtt lévő helyre mozgatták, a Buzz indításakor pedig az embereknek állítólag több lehetőségük lesz arra, hogy megadják, kit akarnak követni. "Az automatikus követés helyett egy javaslatlista jelenik meg, a felhasználó addig nem követ senkit, amíg ezt meg nem tekintette és jóvá nem hagyta" - írja Jackson.

hirdetes

Az új felhasználóknak elvileg már ez az új megoldás lesz elérhető a Buzz indításakor, azok pedig, akik már aktiválták a szolgáltatást, a "következő pár hétben" fognak kapni egy üzenetet, amely felajánlja a lista testre szabását. Ezen felül nem osztja majd meg a hozzá rendelt Picasa és Reader szolgáltatásokban végzett korábbi tevékenységet sem kérdezés nélkül, a Gmail beállításainál pedig meg fog jelenni a Buzz fül, ahonnan az egészet ki lehet kapcsolni.

"Gyorsan rájöttünk, hogy elszúrtunk néhány dolgot, és nagyon sajnáljuk a problémákat, amiket okoztunk, keményen dolgozunk, hogy a visszajelzések alapján kijavítsuk a szolgáltatást" - írja Jackson.

Mindez persze nem változtat a tényen, hogy 176 millió Gmail felhasználót megkérdezés nélkül vontak be a Buzzba. A Google, akármennyire sajnálkoznak is most, nem sokat törődik a magánélet szentségével - Eric Schmidt tavaly év végén úgy nyilatkozott, "csak a gazembereket érdekli a netes titoktartás", azaz úgy veszik, ha az embernek nincs rejtegetni valója, akkor nyugodtan a világ - illetve ismerősei - elé tárhatják tevékenységét. A The Register szerint a "nagy terv" része volt, hogy nem tesztelték előbb a Buzzt egy kisebb csoporton, inkább egy hirtelen lépéssel kész helyzet elé állították a felhasználókat, hiszen utólag is bőven van lehetőség a módosításra.

hirdetes

Google Zümm

Itt egy újabb közösségi "portál", médium, amikből lassan már ki sem látszunk. Facebook, IWIW, Twitter, MySpace és most a Buzz. Szükségünk van mégegyre? A Zümm még jócskán gyerekcipős, de kiváncsian várhatjuk a fejelményeket, mennyire terjed el, mennyire lesz hasznos, rákapnak-e az emberek a csiripelés és posztolás mellett a zümmögésre.  Egyelőre inkább a hibáit látjuk, összehasonlítani bőven van mivel.

 

Forrás: index.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

minõség

annak mértéke, hogy mennyire teljesíti a saját jellemzõk egy csoportja a... Tovább

konvenciós ráta

A konvenciós ráta azt mutatja meg, hogy a látogatók hány százaléka vásárol/regisztrál az... Tovább

Tovább a lexikonra