notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nem tesztelték megfelelően a Google Buzz-t

hirdetes

Nem tesztelték megfelelően a Google Buzz-t

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Miután számos felhasználói kritika érte a Google új szolgáltatását, és szinte naponta új, személyes adatok kezelésével kapcsolatos botránytól hangos a sajtó, a cég elismerte: a Buzzt nem tesztelték megfelelően, mielőtt elindították.

Google Buzz teszt

Így ír az index.hu a Google Buzz-ról:

Korábban már írtunk arról, hogy a Google a felhasználók visszajelzéseire reagálva nagy erőkkel állt neki a kifogásolt részek átalakításához a Gmail új szolgáltatásában, a Buzzban (magyar nyelvű verzióban Zümm). Ez főként az automatikusan összeállított és közzétett ismerősi listát érintette. Ám alig telt el pár nap, a Buzzban máris újabb hibákat fedeztek fel.

A Google a történtekre reagálva beismerte, hogy a Buzzt elindítása előtt nem tesztelték megfelelően. "Belsőleg teszteltük a Buzzt, de húszezer belső tesztelőtől visszajelzéseket kapni, mint ráereszteni a szolgáltatásra a a Gmail felhasználókat" – mondta el Todd Jackson, a Buzz-ért felelős termékmenedzser.

hirdetes

A cég új szolgáltatásait általában az úgynevezett Google Trusted Tester program keretében tesztelik le. Az elnevezés egy hálózatot takar, amelyben a Google alkalmazottak családtagjai és barátai találhatóak meg, akiknek bizalmas hozzáférést adnak a szolgáltatásokhoz még azok elindítása előtt. Ezt a hálózatot azonban a cég most valamiért nem vette igénybe. A Buzzt érő rengeteg kritika miatt felállítottak egy stábot a cég központjában, ahol mérnökök és termékmenedzserek csapata dönt a szükséges változtatásokról.

A hibák miatt panaszt tett a Google ellen egy adatvédelemmel foglalkozó civil csoport, mely azt kifogásolja, hogy a Gmail felhasználóknál automatikusan aktiválódik Buzz, amivel állaspontjuk szerint a Google szövetségi törvényt sért. Az EPIC (Electronic Privacy Information Center) a Szövetségi Kereskedelmi Bizottságnál tett panaszt Washingtonban. Közlésük szerint azt várják a bizottságtól, hogy kötelezze a Google-t arra, hogy a Buzzt teljes mértékben személyes beleegyezésen alapuló szolgáltatássá tegye. A Google szerint ezzel szemben a felhasználóknak van választásuk, mert bár minden Gmail fiókhoz hozzáadták a Buzz linkjét, arra rá kell kattintani ahhoz, hogy a szolgáltatást elindítsák, a többi kifogásolt részt pedig már kijavították.

hirdetes

Teljes cikk a Google Buzz-ról

Forrás: index.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

auditcsoport

egy, vagy több auditor , aki auditot végez 1. MEGJEGYZÉS: Az... Tovább

nemzetközi marketing

A külföldi piacokon végzett marketingtevékenység, ahol a vállalat differenciált vagy... Tovább

Tovább a lexikonra