notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

Nem tesztelték megfelelően a Google Buzz-t

Nem tesztelték megfelelően a Google Buzz-t

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Miután számos felhasználói kritika érte a Google új szolgáltatását, és szinte naponta új, személyes adatok kezelésével kapcsolatos botránytól hangos a sajtó, a cég elismerte: a Buzzt nem tesztelték megfelelően, mielőtt elindították.

Google Buzz teszt

Így ír az index.hu a Google Buzz-ról:

Korábban már írtunk arról, hogy a Google a felhasználók visszajelzéseire reagálva nagy erőkkel állt neki a kifogásolt részek átalakításához a Gmail új szolgáltatásában, a Buzzban (magyar nyelvű verzióban Zümm). Ez főként az automatikusan összeállított és közzétett ismerősi listát érintette. Ám alig telt el pár nap, a Buzzban máris újabb hibákat fedeztek fel.

A Google a történtekre reagálva beismerte, hogy a Buzzt elindítása előtt nem tesztelték megfelelően. "Belsőleg teszteltük a Buzzt, de húszezer belső tesztelőtől visszajelzéseket kapni, mint ráereszteni a szolgáltatásra a a Gmail felhasználókat" – mondta el Todd Jackson, a Buzz-ért felelős termékmenedzser.

hirdetes

A cég új szolgáltatásait általában az úgynevezett Google Trusted Tester program keretében tesztelik le. Az elnevezés egy hálózatot takar, amelyben a Google alkalmazottak családtagjai és barátai találhatóak meg, akiknek bizalmas hozzáférést adnak a szolgáltatásokhoz még azok elindítása előtt. Ezt a hálózatot azonban a cég most valamiért nem vette igénybe. A Buzzt érő rengeteg kritika miatt felállítottak egy stábot a cég központjában, ahol mérnökök és termékmenedzserek csapata dönt a szükséges változtatásokról.

A hibák miatt panaszt tett a Google ellen egy adatvédelemmel foglalkozó civil csoport, mely azt kifogásolja, hogy a Gmail felhasználóknál automatikusan aktiválódik Buzz, amivel állaspontjuk szerint a Google szövetségi törvényt sért. Az EPIC (Electronic Privacy Information Center) a Szövetségi Kereskedelmi Bizottságnál tett panaszt Washingtonban. Közlésük szerint azt várják a bizottságtól, hogy kötelezze a Google-t arra, hogy a Buzzt teljes mértékben személyes beleegyezésen alapuló szolgáltatássá tegye. A Google szerint ezzel szemben a felhasználóknak van választásuk, mert bár minden Gmail fiókhoz hozzáadták a Buzz linkjét, arra rá kell kattintani ahhoz, hogy a szolgáltatást elindítsák, a többi kifogásolt részt pedig már kijavították.

hirdetes

Teljes cikk a Google Buzz-ról

Forrás: index.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 153

Átlagos értékelés: 4.9

Szótár

szervezeti felépítés

a felelõsségi körök, a hatáskörök és a munkatársak közti kapcsolatok elrendezése... Tovább

ellenõrzés

a megfelelõség kiértékelése megfigyeléssel és ítéletalkotással, továbbá... Tovább

Tovább a lexikonra