notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Google operációs rendszer

hirdetes

Google operációs rendszer

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON


Ha a Techcrunch értesülései nem csalnak, akkor egy héten belül kipróbálhatjuk, mit tud a Google új operációs rendszere, amivel a cég a Windows uralmát akarja megtörni. Már ha futni fog a notebookunkon, ami egyáltalán nem biztos.

 Google operációs rendszer, Google Chrome OS

Google Chrome OS vs Windows

Idén júliusban jelentette be a Google, hogy az Android bemutatása után a pécés operációs rendszerek piacára is belép, és a Chrome OS-sel a Windows egyeduralmának megdöntésére tör. Az ígéretek (gyors lesz, kicsi és stabil, könnyen kezelhető, és online szolgáltatásokra koncentrál elsősorban) közül a legérdekesebb természetesen a megjelenési dátum kérdése volt: nyáron azt mondták, 2010 végére tervezik a premiert, de publikus tesztverzió már idén ősszel is megjelenhet. A TechChrunch értesülései szerint [1] most jött el az idő, a Google egy héten belül rászabadítja a világra a Chrome OS első bétaverzióját.

hirdetes

Az időzítés tökéletes lenne, hiszen az eredetileg ígért őszben már bőven benne járunk, és a legutóbbi nagy Goolge-dobás, a Wave körül kezd leülni a kezdeti hisztérikus érdeklődés. A pletykák szerint ezúttal nem ismétlik meg a Wave meghívós rendszerét, a bétát bárki letöltheti majd. Mivel a megjelenés előtt egy évvel álló, korai állapotú rendszerről van szó, a pécés rendszerek hagyományos átka, az ezernyi hardver által igényelt ezernyi illesztőprogram lehet majd a béta leggyengébb pontja. Elképzelhető, hogy az első verzió még csak a legelterjedtebb netbookok fix hardverösszeállításainak kezelésére lesz felkészítve. Az Asus EEE, az MSI Wind, az Acer Aspire és társai fogják biztosan futtatni a rendszert, a többi notebook és házilag összerakott pc csak próba-szerencse alapon.
hirdetes

A Google egyébként többször tett célzásokat arra, hogy a meghajtóprogramok megírását és optimalizálását szeretné minél inkább a hardvergyártókra hagyni; a céggel ezen szoros együttműködésben dolgozók listáján ott van a Acer, az Adobe, az ASUS, a Freescale, a Hewlett-Packard, a Lenovo, a Qualcomm, a Texas Instruments, és a Toshiba.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

vertikális marketingrendszer

Az értékesítési út szereplői közötti valamilyen mértékű vertikális integráció megléte. Tovább

klaszterelemzés

Valamely felmérésben szereplő személyek csoportosításának statisztikai technikája, nem egyes... Tovább

Tovább a lexikonra