notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Itt a Google Chrome 1.0

hirdetes

Itt a Google Chrome 1.0

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A Google kiadta a Chrome első végleges változatát, ami a kaliforniai cég szerint sokkal stabilabb a bétaverziónál. Nemsokára jön a linuxos és a maces verzió is

Piacra került a Google Chrome

A Google bejelentette, hogy nyílt forráskódú böngészője, a Chrome kikerül béta-állapotából.

Eddig több mint tízmillió felhasználó töltötte le a Chrome-ot világszerte, ami ugyan a komoly piaci részesedés eléréséhez nem volt elég, de a Googe böngészője mérhető lett.

A program kiadása óta eltelt több mint száznapos intenzív, a stabilitást és a teljesítmény javítását célzó fejlesztésekkel eltöltött időszakot követően mostantól lekerül a "Beta" címke a programról, ami egyébként meglehetősen ritka egy Google-szolgáltatás esetében.

A Chrome böngésző

A Chrome kezdeti népszerűségének oka az volt, hogy sok szempontból szakított a hagyományos felépítéssel. A megalkotás során figyelembe vették, hogy míg az internet kezdeti korszakában a weblapok leginkább szövegekből álltak, mostanra videókkal, játékokkal, az együttműködést, a közös munkát támogató eszközökkel és még sok egyébbel is találkozhatunk rajta.

hirdetes

A Google úgy fejlesztette böngészőjét, hogy gyorsan és mindenféle fagyás nélkül tudja megjeleníteni ezeket a honlapokat, igaz, utóbbi feladatot csak részben tudta teljesíteni a kaliforniai cég: a Chrome bétája nem számított különösen stabilnak, hiába építették bele azt a funkciót, ami elvileg megakadályozza egyetlen feladat összeomlása esetén a teljes böngésző meghaljon.

A gyakorlatban azonban kevéssé működött ez a szolgáltatás.

A Google azonban azt állítja, hogy a szeptemberi indulás óta komoly fejlesztéseket hajtott létre például a stabilitás terén: a Chrome fejlesztőmérnökei a megbízhatóság növelésére koncentráltak, elsősorban a videók és zenék lejátszását érintően.

Kikerült a Béta státuszból

hirdetes

Javítottak a sebesség is, a V8 Javascript motor továbbfejlesztése megnövelte a böngésző teljesítményét. De új tulajdonságokat is kapott a Chrome, például végre sikerült használható könyvjelzőket beletenni.

Emellett a Chrome-ot érintő összes adatvédelmi beállítás mostantól egy helyen, részletes leírás kíséretében található meg, így a felhasználók teljesebb ellenőrzést gyakorolhatnak gépük felett.

"Habár a béta-státuszból kikerült a Chrome, stabilitása és teljesítménye is megfelel az elvárásainknak, a fejlesztéssel még közel sem vagyunk készen.

További szolgáltatásokat tervezünk integrálni a programba, és a Mac-, illetve Linux-kompatibilis verziók megjelenése is egyre aktuálisabb" - mondta Peresztegi Zoltán, a Google magyarországi képviselője.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

marketing

Szűkebb értelemben: olyan vállalati tevékenység, amely a vevők/felhasználók igényeinek... Tovább

keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizálás fogalmának meghatározása, a SEO fogalma A keresőoptimalizálás azon... Tovább

Tovább a lexikonra