notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A Google a Facebook ellen a Zynga játékok mellett

hirdetes

A Google a Facebook ellen a Zynga játékok mellett

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

 A Google komolyan gondolja a Facebook trónfosztására szőtt terveit: a legmenőbb közösségi alkalmazásokat gyártó Zynga játékfejlesztő elcsábításával kezdené a háborút.

facebook vs google

100 millió dollárt adott titokban a Google a Farmville fejlesztőjének

100 és 200 millió dollár közé becsülik bennfenntesek azt az összeget, amit a Google a legnagyobb titokban fektetett be  a Zynga nevű játékfejlesztő stúdióba, ami a Farmville-lel, Mafia Warsszal és hasonló közösségi játékokkal időtlen idők óta uralja a facebookos alkalmazások sikerlistáit. Az üzlet hónapokkal ezelőtt köttetett meg, de csak most szivárogtak ki róla részletek, amiket természetesen egyik fél sem kommentált.
A Zynga ezzel már több mint félmilliárd dollár befektetői tőkéhez jutott az elmúlt hónapokban, többek között a japán Softbank, az orosz Digital Sky Technologies, és az egykori Netscape-nagyfőnök Marc Andreessen cége, az Andreessen Horowitz adott pénzt a cégnek.

hirdetes

A Zynga játékai


A Zynga játékai alapban ingyenesek, de a mikrotranzakciós modell (fillérekért lehet kisebb-nagyobb játékbeli előnyöket, optikai tuningokat, ajándékokat vásárolni) óriási üzletet jelent. A becslések szerint a cég idei első féléves bevétele 350 millió dollár, aminek a fele tiszta profit, és a cég 2011-re várja, az évi egymilliárd dolláros forgalom túllépését.

Mivel a Zynga játékai, illetve az azok nyomán burjánzó klónok óriási részt vállalnak a Facebook népszerűsítéséből, így a közösségi oldalak háborújában lemaradó cégek számára nagy lehetőséget jelent. A pletykák szerint a Google egyébként is a Facebook legyőzésére sző nagyszabású terveket a Google Me közösségi oldallal, illetve a Google Games játékos hálózattal - a Zynga játékai mindkettő számára nagy vonzerőt jelentő kulcsalkalmazások lehetnek. Az is valószínűnek látszik, hogy a Zynga a mikrotranzakciók bonyolítására eddig használt PayPalt a Google Checkout rendszerre fogja cserélni.

hirdetes

Forrás: http://index.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizálás fogalmának meghatározása, a SEO fogalma A keresőoptimalizálás azon... Tovább

felkészültség

bizonyított képesség ismeretek és készségek alkalmazására Tovább

Tovább a lexikonra