notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Fejlődik a Google fordítógép

hirdetes

Fejlődik a Google fordítógép

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A magyart még mindig erősen töri a statisztikai fordító, de egyre jobb extrákat kínál.

Google Translate

Google Translate - új funkciók

Új funkciókkal bővítette a Google ingyenes internetes fordítójának, a Google Translate-nek a repertoárját, és az 51 nyelven többé-kevésbé értő gépi tolmács felhasználói felületét is átalakította.

A legszembetűnőbb változás, hogy a motor által javasolt fordítás a szöveg begépelése közben azonnal látható. Ha a szövegbeviteli mezőbe csak egyetlen szót gépelünk be, annak tárolt szótári jelentéseit is megmutatja a szolgáltatás, szintén külön gomb megnyomása nélkül, automatikusan; ha pedig angol a célnyelv, a fordítást (egy bizonyos szöveghosszúságig) fel is olvassa, ha ezt kérjük.

hirdetes

Google Translate - Orosz, kínai, koreai, japán

Abban az esetben, ha nem latin betűs írást használó nyelvre (például oroszra, kínaira, koreaira, japánra) fordíttatunk, az eredmény fonetikus átírását is kérhetjük, ha az írásjeleket amúgy nem tudjuk értelmezni. Más kérdés, hogy a fonetikus átírás sem magyar közönségnek készült, így annak pontos értelmezése sem magától értetődő. (Ez a lehetőség egyelőre a héber, arab és perzsa nyelvek esetében nem működik.)
hirdetés

Szövegbevitel

A funkció a másik irányban, a szövegbevitelnél is használható: így fonetikus átírást használva speciális írásjeleket támogató billentyűzet nélkül is lehet néhány nem latin ábécét használó nyelven (most még csak arabul, perzsául és hindiül) gépelni.

hirdetes

Google Translate magyar

A Google Translate magyar nyelvű fordítója egyébként továbbra is ügyetlen, de jobb fordításra bárki tehet javaslatot, és ezzel javíthatja a szolgáltatás minőségét. A káromkodások általában pontos fordításai talán annak a lenyomatai, hogy a fejlesztők valóban figyelnek az internetező közönség visszajelzéseire.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

geocentrikus marketingstratégia

A vállalat minden piacon azonos marketingtevékenységet valósít meg. Tovább

újramunkálás

tevékenység egy nem megfelelõ terméken, hogy az teljesítse a követelményeket ... Tovább

Tovább a lexikonra