notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A Google üzenetei a feltörhető honlapok fenntartóinak

hirdetes

A Google üzenetei a feltörhető honlapok fenntartóinak

Kövi Bálint programozó
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Az utóbbi időben egyre több olyan honlappal találkozhattunk, amelyek különböző biztonsági rések miatt lettek feltörve. Az oldaltulajdonosok védelmének érdekében a Google kísérletképpen értesítő üzenetet küld a Message Centerben az olyan honlapok esetében, amelyeknél úgy tűnik, hogy kihasználható sebezhetőséggel rendelkező CMS-t futtatnak

Üzenetek a Google Webmaster Tools Message Centerében

Mivel ez a szolgáltatás próbaüzeme, ezért a folyamat során nagyjából öt-hatezer webmestert kap ilyen értesítést. Az üzeneteket az ingyenesen igénybevehető Google Webmaster Tools Message Center részében lehet megtekinteni.

Amennyiben az adott oldal fenntartója még nem iratkozott fel a Google Webmaster Tools szolgáltatására, akkor sincs semmi baj: az üzeneteket a Google elmenti, és későbbi feliratkozás esetén elolvasható az üzenet.

A tesztelés tárgya

Az egyik legnépszerűbb CMS rendszer a WordPress, emiatt a tesztelést ennek a 2.1.1-es változatával kezdi a Google, mivel az a változat több ismert sebezhetőséggel is rendelkezik. Ha minden jól megy, később más rendszerekre is ki fog terjedni a vizsgálat.

hirdetes

A szoftverek frissítése

A webszerver szoftvereinek naprakészen tartása jó gyakorlat. A szóban forgó WordPress legfrissebb verziója a cikk írásának időpontjában a 2.6.2-es volt. Azon felül, hogy jóval biztonságosabb a 2.1.1-esnél, arra is figyelmeztet, ha egy újabb verzió jelent meg a szoftverből. Ezért, ha még régebbi WordPress fut oldalunkon, tanácsos mielőbb frissíteni azt.

Forrás: http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2008/10/message-center-warnings-for-hackable.html

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

eltérés

egy követelmény (3.1.2.) nem teljesülése Tovább

mérési folyamat

mûveletek összessége egy mennyiség értékének meghatározáshoz Tovább

Tovább a lexikonra