notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mi segíti elő a google munkáját?

hirdetes

Jelentések, melyek a Google munkáját segítik

Bödör Ferenc programozó
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A Google lehetővé tette, hogy fizetett linkeket és webspameket jelentsünk a Google Webmasters Tools szolgáltatásán keresztül. A felhasználói jelentések segítik a Google csoport munkáját abban, hogy saját algoritmusait fejlesztve növelje keresőszolgáltatásának minőségét.

Fizetett linkek jelentése

A PageRank értéke meghatározó a keresőben elfoglalt helyezés szempontjából. Azt tükrözi, hogy mennyire „értékes” a tartalom. Számítása a világhálón szétszórt, oldalunkra mutató linkek száma alapján történik. Ebből adódóan sokan érzik, hogy a PageRank számítási algoritmusa elég könnyen befolyásolható. Pénz kérdése, hogy mely portálokat tudjuk rávenni arra, hogy helyezzék el saját weblapunk linkjét az oldalukon.

Fizettet linkgyűjtemények sokasága található a neten ahova a bekerülés nem minőségi tartalom, hanem leginkább pénzfüggő. A googlénak meg van a lehetősége arra, hogy a bejelentések alapján fellépjen a fizetős linkstratégiával próbálkozókkal szemben. Azon dolgoznak, hogy a PageRank számításakor a fizetett linkeket ne vegye figyelembe a feldolgozást végző algoritmus. Az elmúlt években több ezer fizetett linket tartalmazó oldalt jelentettek a felhasználók. A bejelentéseket a Google minden esetben ellenőrzi.

hirdetes

Webspam jelentések

A google lehetőséget ad arra is hogy olyan jelentéseket tegyenek a felhasználók melyek azon webhelyekre hívják fel a figyelmet amik veszélyeket rejthetnek a mitsemselytő látogatókra nézve. A bejelentés két formában is érkezhet. Lehetőség van hitelesített bejelentésre mely a Google Webmaster Tools regisztrált felhasználóinak lehetősége, de alkalmunk van „névtelen” bejelentést is tenni. A bejelentések alapján a google igyekszik a keresőalgoritmusát úgy alakítani, hogy óvja a keresgélőket a találati listába megjelenő webspam oldalaktól.

hirdetes

Legyünk előrelátók mondja a Google

A google mindenkit arra buzdít, hogy fogjunk össze közös érdekeinkért. Mindenki számára fontos, hogy olyan minőségi keresőszolgáltatást használjon mely hasznos információt szolgáltat és megkímél minket a téves haszontalan vagy esetleg veszélyes siteoktól. Vegyünk részt a munkában és ne sajnáljuk az időt arra, hogy jelentéseinkkel támogassuk a Google Group munkáját.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

elõírás (specifikáció)

dokumentum, amely követelményeket határoz meg MEGJEGYZÉS: Egy... Tovább

konvenciós ráta

A konvenciós ráta azt mutatja meg, hogy a látogatók hány százaléka vásárol/regisztrál az... Tovább

Tovább a lexikonra