notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mi segíti elő a google munkáját?

hirdetes

Jelentések, melyek a Google munkáját segítik

Bödör Ferenc programozó
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A Google lehetővé tette, hogy fizetett linkeket és webspameket jelentsünk a Google Webmasters Tools szolgáltatásán keresztül. A felhasználói jelentések segítik a Google csoport munkáját abban, hogy saját algoritmusait fejlesztve növelje keresőszolgáltatásának minőségét.

Fizetett linkek jelentése

A PageRank értéke meghatározó a keresőben elfoglalt helyezés szempontjából. Azt tükrözi, hogy mennyire „értékes” a tartalom. Számítása a világhálón szétszórt, oldalunkra mutató linkek száma alapján történik. Ebből adódóan sokan érzik, hogy a PageRank számítási algoritmusa elég könnyen befolyásolható. Pénz kérdése, hogy mely portálokat tudjuk rávenni arra, hogy helyezzék el saját weblapunk linkjét az oldalukon.

Fizettet linkgyűjtemények sokasága található a neten ahova a bekerülés nem minőségi tartalom, hanem leginkább pénzfüggő. A googlénak meg van a lehetősége arra, hogy a bejelentések alapján fellépjen a fizetős linkstratégiával próbálkozókkal szemben. Azon dolgoznak, hogy a PageRank számításakor a fizetett linkeket ne vegye figyelembe a feldolgozást végző algoritmus. Az elmúlt években több ezer fizetett linket tartalmazó oldalt jelentettek a felhasználók. A bejelentéseket a Google minden esetben ellenőrzi.

hirdetes

Webspam jelentések

A google lehetőséget ad arra is hogy olyan jelentéseket tegyenek a felhasználók melyek azon webhelyekre hívják fel a figyelmet amik veszélyeket rejthetnek a mitsemselytő látogatókra nézve. A bejelentés két formában is érkezhet. Lehetőség van hitelesített bejelentésre mely a Google Webmaster Tools regisztrált felhasználóinak lehetősége, de alkalmunk van „névtelen” bejelentést is tenni. A bejelentések alapján a google igyekszik a keresőalgoritmusát úgy alakítani, hogy óvja a keresgélőket a találati listába megjelenő webspam oldalaktól.

hirdetes

Legyünk előrelátók mondja a Google

A google mindenkit arra buzdít, hogy fogjunk össze közös érdekeinkért. Mindenki számára fontos, hogy olyan minőségi keresőszolgáltatást használjon mely hasznos információt szolgáltat és megkímél minket a téves haszontalan vagy esetleg veszélyes siteoktól. Vegyünk részt a munkában és ne sajnáljuk az időt arra, hogy jelentéseinkkel támogassuk a Google Group munkáját.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

érdekelt fél

érdekelt fél Olyan személy vagy csoport, akit vagy amelyet egy szervezet környezeti... Tovább

megelõzõ tevékenység

tevékenység egy lehetséges nemmegfelelõség, vagy más nem kívánatos lehetséges... Tovább

Tovább a lexikonra