notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

GOOGLE: keresési módok név alapján

hirdetes

GOOGLE: keresési módok név alapján

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Amennyiben a Google keresőben név alapján szeretnénk az információkat leszűkíteni, érdemes a kívánt nevet idézőjelbe tenni, például így:
„Standard-Team kft”

Keresési módok

Amennyiben a keresett célszemély különleges névvel rendelkezik, nem kell feltétlenül idézőjelet használni ahhoz, hogy a keresés megfelelő eredményt hozzon. Ráadásul, ha a személy tartózkodási vagy lakhelye, cég esetén székhelye vagy telephelye ismert, vagy rendelkezésre áll olyan adat, amely a személyhez vagy céghez szorosan hozzátartozik, akkor többféle különböző keresési mód is eredményt hozhat.

Ezek például a következők lehetnek:

  • „Standard-Team kft” Gödöllő
  • Kiss István „Optimista Klub”
  • „Nagy Elemér” Menedzserek Országos Szövetsége


Amennyiben a keresett tartalmat egy specifikus szöveg begépelésével szeretnénk megtalálni, a keresőmotor nem valószínű, hogy a megfelelő eredményt hozza. A keresőmotor azokat az oldalakat felhozza ugyan, amiben a feltüntetett szavak megtalálhatóak, de a sorrend sajnos nem garantált.

hirdetes

A szöveg egyes szavai sajnos a legtöbb esetben nem egymás után vagy mellett, hanem egymástól függetlenül helyezkednek el a megtalált, és a keresőoldal által feltüntetett oldalon. Nézzünk erre is egy példát. Gépeljük be a következő szöveget a keresőbe:

Nobel Díj Nyertesek 1987

Ebben az esetben az eredmények sokfélék lehetnek. Olyan oldalak jöhetnek fel, amelyek tartalma a következő: Nobel Díj; Díj Nyertesek; 1987 Díj Nyertesek; 1.987 Díj Nyertes; és a sort igen sokféleképpen folytathatnánk tovább. Az ilyen módon kidobott eredmények valószínűleg nem azok, amiket eredetileg kerestünk.

Azonban, ha a fenti szöveget idézőjelbe tesszük, és úgy próbáljuk újra a keresést, akkor a feldobott találatok mindegyike tartalmazni fogja az eredeti szöveget, így nagy eséllyel lesz köztük az, amit valóban keresünk.

hirdetes

Az idézőjel használatával a keresőmotornak azt az utasítást adjuk, hogy csak azokat a linkeket, vagy szövegeket hozza fel, amelyek pontosan abban a sorrendben és formában tartalmazzák a szöveget, ahogy azt mi megadtuk. Így a fenti szöveget a legjobb a következő formában begépelni:

„Nobel Díj Nyertesek 1987”

Az ilyen módon kapott találatok mindegyike a fenti sorrendben fogja tartalmazni a megadott szöveget. Ez a kis trükk valószínűleg már sok mindenki előtt ismert, de igen sok időt, és kellemetlenséget takaríthat meg számunkra.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Közösségi portál

Közösségi portálok - IWIW, Facebook, Twitter, Myspace és még sokan mások A közösségi... Tovább

helyesbítés

tevékenység egy észlelt nemmegfelelõség megszüntetésére 1.... Tovább

Tovább a lexikonra