notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A Google lemond a Wave-ről

hirdetes

A Google lemond a Wave-ről

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A szélesebb közönség tavaly ősszel ismerhette meg a szolgáltatást, amit ugyan eleinte nagy érdeklődés övezett, mára azonban szinte alig maradt valaki, aki használná.

Google Wave

Google Wave kezdeti sikerek után mégis bukás lett

 

A Google Wave nagy lendülettel indult, a webkettes technológiák rajongói úgy gondolták, hogy az majd képes lesz megújítani az emailezést. Eredetileg csak egy nagyon szűk közösség vehetett részt a tesztelésen, majd tavaly ősztől meghívással már szélesebb tömegek is ki tudták próbálni. Az általános reakció azonban inkább az értetlenség volt , a felhasználóknak nehéz volt megmagyarázni, hogy miért kéne a pofonegyszerű, és az igényeket tökéletesen kielégítő emailt lecserélni.

Mi is így vélekedtünk, év elején 2009 értelmetlen találmányai közé választottuk  a Wave-et a lézeres olló és a papírrepülő-reptető mellett, bár akkor még a technológia támogatói kétségbe vonták  a Wave bukását

hirdetes

Hivatalos bejelentés a Google Wave-ről


Most már nem sok mentsváruk maradt, Urs Hölzle, a Google alelnöke ugyanis hivatalosan is bejelentette , hogy a közösségi platform érdektelenné vált, ezért a vállalat leállítja az azzal kapcsolatos fejlesztéseket. Bár az alelnök szerint az érdeklődés eleinte nagy volt, az a későbbiek során szinte teljesen eltűnt, talán mert túlságosan radikális változtatásokat akartak megvalósítani vele.

hirdetes

A fejlesztések azonnali leállítása nem jelenti azt, hogy a Wave kedvelői többé nem tudják elérni a szolgáltatást, mert az év végéig még biztosan elérhető marad, ráadásul a népszerűbb elemeket átpakolják más alkalmazásokba, a Wave-et azonban biztosan nem fogják a Google legsikeresebb projektjei közt emlegetni.

Szakértők szerint egyébként hasonló sorsra számíthat a még nagyobb zajjal bejelentett, ám onnan még nagyobbat zuhanó Buzz is.

Forrás: http://index.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

auditkritériumok

összehasonlítási alapként használt elõirányzatok, eljárások vagy követelmények ... Tovább

franchise

Termelők, nagykereskedők és más szolgáltató szervezetek mint rendszergazdák és független... Tovább

Tovább a lexikonra