notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

A Google lemond a Wave-ről

A Google lemond a Wave-ről

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A szélesebb közönség tavaly ősszel ismerhette meg a szolgáltatást, amit ugyan eleinte nagy érdeklődés övezett, mára azonban szinte alig maradt valaki, aki használná.

Google Wave

Google Wave kezdeti sikerek után mégis bukás lett

 

A Google Wave nagy lendülettel indult, a webkettes technológiák rajongói úgy gondolták, hogy az majd képes lesz megújítani az emailezést. Eredetileg csak egy nagyon szűk közösség vehetett részt a tesztelésen, majd tavaly ősztől meghívással már szélesebb tömegek is ki tudták próbálni. Az általános reakció azonban inkább az értetlenség volt , a felhasználóknak nehéz volt megmagyarázni, hogy miért kéne a pofonegyszerű, és az igényeket tökéletesen kielégítő emailt lecserélni.

Mi is így vélekedtünk, év elején 2009 értelmetlen találmányai közé választottuk  a Wave-et a lézeres olló és a papírrepülő-reptető mellett, bár akkor még a technológia támogatói kétségbe vonták  a Wave bukását

hirdetes

Hivatalos bejelentés a Google Wave-ről


Most már nem sok mentsváruk maradt, Urs Hölzle, a Google alelnöke ugyanis hivatalosan is bejelentette , hogy a közösségi platform érdektelenné vált, ezért a vállalat leállítja az azzal kapcsolatos fejlesztéseket. Bár az alelnök szerint az érdeklődés eleinte nagy volt, az a későbbiek során szinte teljesen eltűnt, talán mert túlságosan radikális változtatásokat akartak megvalósítani vele.

hirdetes

A fejlesztések azonnali leállítása nem jelenti azt, hogy a Wave kedvelői többé nem tudják elérni a szolgáltatást, mert az év végéig még biztosan elérhető marad, ráadásul a népszerűbb elemeket átpakolják más alkalmazásokba, a Wave-et azonban biztosan nem fogják a Google legsikeresebb projektjei közt emlegetni.

Szakértők szerint egyébként hasonló sorsra számíthat a még nagyobb zajjal bejelentett, ám onnan még nagyobbat zuhanó Buzz is.

Forrás: http://index.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 209

Átlagos értékelés: 5.0

Szótár

környezeti tényező

környezeti tényező Valamely szervezet  tevékenységének, termékeinek vagy... Tovább

objektív bizonyíték

valaminek a meglétét, vagy igaz voltát alátámasztó adatok ... Tovább

Tovább a lexikonra