notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Google Me: jön az alternatív lájkolás?

hirdetes

Google Me: jön az alternatív lájkolás?

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Egy bennfentes Twitter-üzenete felkavarhatja a közösségi média állóvizét: aki azt hihette, hogy a Facebook trónja megingathatatlan, most spekulálhat egy kicsit, vajon tényleg versenytársat indít-e a Google.

Google Me: jön az alternatív lájkolás?

A pletyka azután kelt szárnyra, hogy Kevin Rose a következő üzenetet tweetelte: "Oké, szóval, hatalmas pletyka következik: a Google hamarosan Facebook-riválist indít Google Me néven, a forrásom nagyon megbízható". Kevin Rose egyébként szintén nem elhanyagolható, mint informatikai információforrás: a tech-befektető többek között a népszerű hírmegosztó szolgáltatás, a digg alapítója.

Persze a hitetlenkedők hamar megpróbáltak gátat szabni a terjedő hírnek, mondván, a Google közösségi szolgáltatása, az Orkut is köszöni, jól van. Igaz, az Egyesült Államokban és Európában sem igazán erős, ám Dél-Amerikában valamiért mégis a legfontosabb és legtámogatottabb közösségi oldalnak számít. Ez a regionális siker azonban némelyest gátat is szab az Orkut terjedésének, a nemzetközi felhasználók jó része panaszkodik, hogy "brazil bandák" lepik el az oldal minden szegletét.

hirdetes

Milyen lesz szőkesége? | Mások már azon gondolkoznak, hogyan vezetik majd be a Google Me-t: a már jelenleg is valamilyen Google szolgáltatást használók férhetnek hozzá először, mint ahogy ezt más Google indításoknál is tapasztalhattuk? Esetleg, ahogy erre is volt példa a vállalat szolgáltatásai között, meghívásos bétaként startol? Vannak, akik a Buzz leváltását, illetve átfaragását jósolják: a Google levelezőprogramjához társított közösségi bővítmény a szakértők és a felhasználók körében is enyhén szólva langyos reakciókat tudott csupán kiváltani, ezért egyes vélemények szerint ebből "nő majd ki" a Google Me.

Többen olyan megoldásnak örülnének, amely nem egy "klasszikus" közösségi oldal képében működik, hanem az összes Google szolgáltatásba beépül majd, kicsit hasonlóan, ám sokkal kezelhetőbben és testreszabhatóbb módon, mint a Buzz. A Google-nek tulajdonképpen minden alkotóelem a rendelkezésére áll ahhoz, hogy ezeket összekapcsolva egy közösségi platformot alakítson ki: a felhasználó információinak bemutatására ott a Google Profil, a Buzz motorja használható a státuszüzenetek és egyéb aktivitási infók közlésére és megjelenítésére, a Readeren tartalmat oszthatunk meg, a Picasa eltárolja a képeket, és így tovább: már csak egy okos, könnyű és barátságos összekötő felület hiányzik. Természetesen maga a Google még nem kommentálta hivatalosan az értesülést, így mi is olvasóinkra bízzuk, ki mire számít, és tulajdonképpen ki örülne egy alternatív Facebooknak.

hirdetes

Forrás: Bitport.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

metrológiai feladatkör

a mérés szabályozási rendszerének meghatározásával és bevezetésével kapcsolatos... Tovább

szervezet

munkatársak csoportja és feltételrendszer, a felelõsségi körök, a hatáskörök és a... Tovább

Tovább a lexikonra