notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A Google és a nyelvi korlátok áttörése

hirdetes

A Google és a nyelvi korlátok áttörése

Kövi Bálint programozó
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Ha felteszünk egy oldalt a világhálóra, azt az egész világ láthatja. Sajnos a legtöbb internetes tartalom csak egy nyelven érhető el, emiatt azokat csak a felhasználók töredéke értheti meg. Ennek a problémának a feloldásában nyújthat segítséget a Google

A Translate My Page eszköz

Annak érdekében, hogy az interneten fellelhető információk minél szélesebb körben legyenek elérhetők, a Google Translate szolgáltatás több nyelv között képes automatikusan fordítani.

Lehetséges, hogy oldalunk látogatói már használják ezt a szolgáltatást, de még könnyebben elérhetővé tehetjük azt, amennyiben a Translate My Page eszközt beépítjük honlapunkba.

Az eszköz automatikusan a látogató nyelvén jelenik meg, tehát ha a felhasználónk semmit sem ért oldalunkból, a Translate My Page által megjelenített tartalmat el fogja tudni olvasni, és annak segítségével a honlap többi részét is lefordíthatja anyanyelvére.

hirdetes

Tartalmak kizárása a fordításból

Elképzelhető, hogy van olyan része honlapunknak, amelyet nem szeretnénk lefordíttatni. Lehetőségünk van ezt jelezni az eszköznek úgy, hogy az adott html elemnek "notranslate" class-t adunk.

Amennyiben nem csak az oldal egy részének, hanem a teljes weblapnak a fordítását szeretnénk megakadályozni, akkor ezt a dokumentum head részébe helyezett meta tag-gel érhetjük el:

hirdetes

<meta name="google" value="notranslate">

További lehetőségek - Google Ajax API Blog

Ha szeretnénk jobban és szebben kihasználni az automatikus fordítást és az ahhoz kapcsolódó funkciókat, akkor mindenképp érdemes ellátogatnunk a Google Ajax API Blogra.

Itt többek között olyan eszközöket építhetünk be oldalunkra, amelyekkel van a beírt szöveg nyelvének felismerését és fordítását végezhetük el, az oldal újratöltése nélkül.

Forrás: http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2008/10/helping-you-break-language-barrier.html

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

auditbizonyíték

az auditkritériumokra vonatkozó, igazolható feljegyzések , ténymegállapítások, vagy... Tovább

megelõzõ tevékenység

tevékenység egy lehetséges nemmegfelelõség, vagy más nem kívánatos lehetséges... Tovább

Tovább a lexikonra