notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hogyan használd a Google Search Consolet?

hirdetes

A Google Search Console hatékony használata a siker érdekében

SzSz
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A SEO nem kell, hogy túlkomplikált feladat legyen. Az alábbiakban megvizsgáljuk, hogy a Google Seach Console miként használható eredményesen a sikerek elérése érdekében.
 

Search Console

A sikeres SEO-hoz nem feltétlenül szükséges átfogó technikai ismeretekkel rendelkezni. A Google Seach Console-ja (Google Kereső Konzol) például nagyszerű rálátást kínál webhelyed teljesítményébe, ha hajlandó vagy egy kicsit felfedezni ezt az eszközt.

A Search Console-nak négy alapvető része van, amelyek sikerlehetőséget rejtenek magukban, és ezek közül mind jelentős hatással lehet keresőoptimalizálásodra.

1. Feltérképezési hibák


A feltérképezési hibák könnyedén kihasználhatóak például olyan módon, hogy új linkelési lehetőségeket fedezhess fel velük. A feltérképezést végző úgynevezett robotok áttekintést biztosítanak a hibákról, hogy azok kijavításával javíthass az oldal teljesítményén.

hirdetes

Ez különösen egy oldal átköltöztetése, vagy URL-címek megváltoztatása után lehet hasznos, hiszen ezek a tevékenységek számos hibalehetőséggel járnak.

Tartsd tehát szem előtt, hogy minden hiba egy új lehetőséget jelent, amennyiben hajlandó vagy:

  • Új hibák felkutatására.
  • A talált hibák önálló kijavítására.

hirdetes


2. Belső linkek


Kép szövege: keresési forgalom > belső linkek – a prioritást élvező oldalaknak a lista tetején kell elhelyezkedniük

Amikor a belső linkekkel (hivatkozásokkal) foglalkozol, mindig érdemes kijelölni néhány „fókuszoldalt”, amelyekre koncentrálni szeretnél. Ez megkönnyíti az optimalizálást, ugyanis lehetővé teszi az oldalak prioritásán alapuló összefűzést.

Jó ötlet egy pillantást vetni a Search Console-ra, hogy megtudd, választott oldalaid a lista élén szerepelnek-e. Amennyiben nem, érdemes több oldallal is összekapcsolni azokat jelenlétük megerősítése érdekében.

A belső linkek az átkattintási arány javításában is segíthetnek, habár nem érdemes túl sok láblécben elhelyezett linket használni, ezek ugyanis csak zsúfoltabbá, rendetlenebbé tehetik az oldalt, ezzel csökkentve a kattintások számát.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

felhasználási engedély

hozzájárulás az elõírt követelményeknek nem megfelelõ termék felhasználásához,... Tovább

piac

A marketing szempontjából a vállalat számára folyamatosan változó értékesítési... Tovább

Tovább a lexikonra
Marketing