notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

Hogyan használd a Google Search Consolet?

A Google Search Console hatékony használata a siker érdekében

SzSz
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A SEO nem kell, hogy túlkomplikált feladat legyen. Az alábbiakban megvizsgáljuk, hogy a Google Seach Console miként használható eredményesen a sikerek elérése érdekében.
 

Search Console

A sikeres SEO-hoz nem feltétlenül szükséges átfogó technikai ismeretekkel rendelkezni. A Google Seach Console-ja (Google Kereső Konzol) például nagyszerű rálátást kínál webhelyed teljesítményébe, ha hajlandó vagy egy kicsit felfedezni ezt az eszközt.

 

 

A Search Console-nak négy alapvető része van, amelyek sikerlehetőséget rejtenek magukban, és ezek közül mind jelentős hatással lehet keresőoptimalizálásodra.

 

 

1. Feltérképezési hibák


A feltérképezési hibák könnyedén kihasználhatóak például olyan módon, hogy új linkelési lehetőségeket fedezhess fel velük. A feltérképezést végző úgynevezett robotok áttekintést biztosítanak a hibákról, hogy azok kijavításával javíthass az oldal teljesítményén.

hirdetes

 

Ez különösen egy oldal átköltöztetése, vagy URL-címek megváltoztatása után lehet hasznos, hiszen ezek a tevékenységek számos hibalehetőséggel járnak.

 

Tartsd tehát szem előtt, hogy minden hiba egy új lehetőséget jelent, amennyiben hajlandó vagy:

  • Új hibák felkutatására.
  • A talált hibák önálló kijavítására.

hirdetes

 


2. Belső linkek


Kép szövege: keresési forgalom > belső linkek – a prioritást élvező oldalaknak a lista tetején kell elhelyezkedniük

 

Amikor a belső linkekkel (hivatkozásokkal) foglalkozol, mindig érdemes kijelölni néhány „fókuszoldalt”, amelyekre koncentrálni szeretnél. Ez megkönnyíti az optimalizálást, ugyanis lehetővé teszi az oldalak prioritásán alapuló összefűzést.

 

Jó ötlet egy pillantást vetni a Search Console-ra, hogy megtudd, választott oldalaid a lista élén szerepelnek-e. Amennyiben nem, érdemes több oldallal is összekapcsolni azokat jelenlétük megerősítése érdekében.

 

A belső linkek az átkattintási arány javításában is segíthetnek, habár nem érdemes túl sok láblécben elhelyezett linket használni, ezek ugyanis csak zsúfoltabbá, rendetlenebbé tehetik az oldalt, ezzel csökkentve a kattintások számát.
 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

A blogkezdés alapjai 5 lépésben

2018-12-13

A blogkezdés alapjai 5 lépésben

Az interneten temérdek tippet és forrást találhatsz a kezdő blogolók számára, a probléma csupán az, hogy mindegyik más és más oldalról közelíti meg a témát. A rengeteg információ egy kezdő elé azt a téves képet festheti, hogy a blogolás egy nehéz, komplikált feladat. Nem muszáj azonban mindig mindent túlbonyolítani.

Így építs fel egy közösséget YouTube vlogcsatornád köré

2019-01-02

Így építs fel egy közösséget YouTube vlogcsatornád köré

Sokan egyszerűen csak szórakoztató időtöltésként foglalkoznak a YouTube-bal, vagy csak szeretnék megosztani néhány emberrel gondolataikat, alkotásaikat vagy bármi mást, amire ez a formátum lehetőségeket kínál. Ha azonban videóid akár csak egy kisebb közönséget is gyűjtöttek maguk köré, akkor híreink vannak: csatornád már nem csupán rólad szól.

Hogyan segíthet az influencer marketing a szállodáknak?

2019-01-14

Hogyan segíthet az influencer marketing a szállodáknak?

Az influencer marketing, vagy befolyásmarketing már egy jó ideje felkapott téma a marketing világában, amibe természetesen a vendéglátás és turizmus is beletartozik. De miért olyan népszerű ez a módszer, és miért figyelnek fel rá egyre többen és többen? A válasz egyszerű: a hitelesség miatt.

2019-01-19

"Kiürülhet" a Google az új EU-s jogszabály miatt

A Google egy újabb eszközt húzott elő a tarsolyából, hogy megmutassa, milyen hatása lehet az Európai Unió új szerzői jogi irányelvének, ha jelenlegi formájában törvény lesz belőle.

További cikkek ebben a témában
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 150

Átlagos értékelés: 4.8

Marketing

Szótár

nemzetközi marketing

A külföldi piacokon végzett marketingtevékenység, ahol a vállalat differenciált vagy... Tovább

Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium

Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium feladat és hatásköre: Az önkormányzati... Tovább

Tovább a lexikonra