notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Google Search újítások

hirdetes

Google Search újítások

Bödör Ferenc programozó
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Google Search új szolgáltatással segíti a felhasználókat abban, hogy jobban megismerjék, hogyan tudják szűkíteni a keresés eredményét. A kereső találati listájában hamarosan elérhetővé válik egy kiegészítő szolgáltatás ami a kereséshez köthető további szűkítési lehetőségekre hívja fel a figyelmünket

Valahányszor amikor a keresésed testre szabása megtörténik mindig ezeket az üzeneteket vagy a következő típusú információkat fogod látni:

Hely

Alapesetben, meghatározzák a hozzávetőleges  tartózkodási helyedet a számítógéped IP címe alapján, és felhasználják a keresés testre szabása során. A találatok hely szerinti szűkítéséhez te magad is beállíthatod azt a régiót amelyből a keresés eredményeit várod.
Továbbá amennyiben bejelentkezett google felhasználóként veszed igénybe a kereső szolgáltatásait úgy a hely szerinti keresés során a google accountod regisztrálásakor megadott lakhely paramétereket is figyeli az algoritmus. A speciális „elérhetőséged” nem csak a testre szabott kereséshez kerül felhasználásra, hanem a Google Map-ban és egyéb Google termékekben is

hirdetes

Keresések mostanában

A kiegészítő szolgáltatás keretében a kereséseid során azt is figyelik, hogy mik azok a keresőszavak amikre mostanában kerestél. Figyelik az is, hogy a keresések milyen sorrendbe követik egymást.

Ez azért fontos, mert a „régebbi keresések” értékes információkat szolgáltatnak arról, hogy milyen cél rejlik a kereséseid mögött. Segít abban, hogy testre szabják a keresésedet amennyire csak lehetséges, arra való tekintet nélkül hogy bejelentkeztél-e a google rendszerében vagy sem. Szabályszerűen testre szabja a keresésedet és megmutatja a testre szabás részleteit. Egy meghatározott ideig tárolódnak a leggyakoribb lekérdezéseid a böngésződben.

Web történelem

Ha be vagy jelentkezve a google rendszerbe és a Web History engedélyezve van, testre szabják a keresésed annak alapján, hogy a múltban mire kerestél rá Google-ban és melyek azok az oldalak amiket látogattál. Egy fontos jellegzetessége a Web History-nak, hogy ez „hozzád tartozik” és teljes mértékben neked kell kezelned. El tudsz távolítani különböző adatokat és szüneteltetheted a szolgáltatást tetszőleges ideig.

hirdetes

Az új szolgáltatás célja, hogy többet nyújtson a képernyő mögött. A google úgy gondolja, hogy ez egy fontos lépés lehet azon céljuk elérése felé, hogy minél emberközelibb és egyedibb lehessen a kereső felhasználása. Abban bíznak, hogy ezáltal még informatívabbnak és hasznosabbnak találják a felhasználók a google termékeit.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

megfelelõség

egy követelmény teljesülése 1. MEGJEGYZÉS: Ez a meghatározás... Tovább

piac verseny

Az azonos fogyasztókért folytatott verseny, amely kiterjedhet a potenciális fogyasztókra és a... Tovább

Tovább a lexikonra