notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Google Térképet használ? Kipróbálták az új navigációját, és nagyon más, mint amit megszoktunk

hirdetes

Google Térképet használ? Kipróbálták az új navigációját, és nagyon más, mint amit megszoktunk

helloladies.hu
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A Google a 2018-as I/O fejlesztői konferenciáján mutatta be az újragondolt Google Térképet, amelyben gyökeresen megújulhat a navigáció.

Google Térképet használ?

A Google-nél már hagyomány, hogy minden év májusában megtartják a cég I/O fejlesztői konferenciáját. Így volt ez 2018-ban is, ami igen emlékezetesre sikeredett: itt láthattuk először, milyen elképesztően precíz tud lenni a mesterséges intelligencia, de bemutattak egy, a Google Térképet érintő újdonságot is.


A cég egy teljesen újragondolt rendszer alapján képzeli el a szolgáltatás jövőjét, amelyben az iránymutatást immár a kiterjesztett valóság is segíti. A külső szemlélőként apró újításnak tűnő megoldás valójában több mint érdekes és értékes praktikum: elég lesz csak felemelni a telefont, amely a kamerát használva az előttünk lévő objektumokra vetíti majd a helyesirány felé navigáló ikonokat és egyéb jelzéseket. A fejlesztéssel így az ismeretlen helyszíneken való tájékozódás a korábbiaknál is sokkal egyszerűbbé válik.

hirdetes
A technológia egyelőre még mindig fejlesztés alatt áll, a The Wall Street Journal újságírója már megkapta a fejlesztés korai szakaszában álló alkalmazást, hogy kipróbálja, mire is képes.

A beszámoló szerint az app először a GPS segítségével megnézi a felhasználó pozícióját, majd a Google Street View adatai alapján pontosítja azt. Ezután a kiterjesztett valóság segítségével nagy nyilakat mutat a Térkép, ezzel segítve a felhasználót a navigálásban.


 

Forrás: HVG.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

mérõeszköz

mérõmûszer, szoftver, etalon, anyagminta, segédberendezés, vagy ezek kombinációja,... Tovább

Google Wave

Mi is a Google Wave? A Google Wave egy új online eszköz, amellyel real-time, azaz valós idejű... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld