notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Google Térképet használ? Kipróbálták az új navigációját, és nagyon más, mint amit megszoktunk

hirdetes

Google Térképet használ? Kipróbálták az új navigációját, és nagyon más, mint amit megszoktunk

helloladies.hu
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Google Térképet használ?

A jelek szerint viszont ezt a felületet nem azért alkották meg, hogy a végtelenségig ezt használjuk. Az app is azt javasolja, hogy miután megnéztük, hogy merre kell menni, váltsunk vissza a hagyományos Google Térképre.


A felhasználói élményekkel foglalkozó Rachel Inman szerint éppen ezért a kiterjesztett valósággal operáló navigáció valószínűleg arra lesz jó, hogy a buszról vagy vonatról leszállva megnézzük, merre is érdemes elindulni – írja a The Verge. Hogy az újdonság mikorra lesz mindenki számára elérhető, azt egyelőre nem lehet tudni. Annyit már tudni, hogy hamarosan a felhasználók egy kis csoportján kezdik majd el tesztelni, mindenki más azonban csak akkor kaphatja meg, ha már a Google is úgy gondolja, hogy minden rendben ment a tesztekkel.

hirdetes


A fejlesztés mindenesetre annak a fényében is érdekes, hogy mit szeretne kezdeni a Google a Térkép szolgáltatásával. Mivel a felhasználók körében igen népszerű Waze is a cég tulajdonában van, a Google Maps pedig az elmúlt időben egyre több új funkciót és fejlesztést kapott, a házon belül egy elég erős konkurenciaharc kezd kialakulni. Egyesek szerint mindez azt jelentheti, hogy a Google épp kinyírni készül a Waze-t.

hirdetes


Hogy ezzel ki jár jól és ki rosszul, azt most még nehéz lenne megmondani, hiszen ahány felhasználó, annyiféle nézőpont lehet az egyes navigációs appok előnyeivel/hátrányaival kapcsolatban. A témával a HVG csütörtökön megjelenő számában bővebben is foglalkozunk, a lapban a különféle navigációs eszközök – készülékek és alkalmazások – előnyeiről és hátrányairól is írunk.

Forrás: HVG.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

eljárás

egy tevékenység vagy egy folyamat elvégzésének elõírt módja 1.... Tovább

Barter

Egy médiatulajdonos reklámidőt vagy hirdetési felületet biztosít más szolgáltatásért,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld