notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A google és a 2008-as elnökválasztás az USA-ban

hirdetes

A google és a 2008-as elnökválasztás az USA-ban

Bödör Ferenc programozó
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Az elmúlt hetekben az egész világ figyelme az Amerikai Egyesült Államokban zajló 2008-as választási idényre szegeződött. Az emberek kíváncsiak voltak  a jelöltek közti versengésre, aminek az internet is színterévé vált

Talán nem meglepő, hogy a kampányba online marketing szakembereket is bevontak. A választók napról napra követhették az eseményeket különféle hírportálokon és videóblogokon keresztül. Továbbá vitafórumokba bekapcsolódva részt is vehettek az események alakulásában.

A google segített dönteni

A google a 2008-as USA választások során is bizonyította elhívatottságát a hiteles naprakész információszolgáltatás iránt. Úgy hangolta össze szolgáltatásait (search, news, maps, video), hogy azzal egy átfogó rálátást biztosítson az amerikai választók számára.

hirdetes

Mit nyújtott a google team a választóknak

Mindenkit arra bíztattak, hogy tájékozódjon a döntéshozatal előtt. Ehhez számos információforrást hoztak létre. Ilyen forrás volt a google news ahol külön kiemelt témaként foglalkoztak a választás körül folyó történésekkel.

A YouTub-al közössen összegyűjtötték és publikálták a kampány videókat. Lehetőség volt arra is, hogy a választók korábbi választási ermények részleteibe tekintsenek be. (http://maps.google.com/help/maps/elections/#historical_results) Továbbá online megismerhették a jelöltek álláspontját a legfontosabb bel és külpolitikai kérdésekben, úgy mint pl. Irakkal kapcsolatban http://labs.google.com/inquotes/index.html.

hirdetes

A google maps szolgáltatást kicsit átalakítva mindenki számára megtervezhetővé vált, hogy hogyan fog eljutni a saját szavazókörzetébe, http://maps.google.com/vote valamint a választás napján egy Google map-en bárki követhette a szavazás állását, részletes eredményeken keresztül minden egyes államra lebontva.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

megfelelõség

egy követelmény teljesülése 1. MEGJEGYZÉS: Ez a meghatározás... Tovább

érdekelt fél

érdekelt fél Olyan személy vagy csoport, akit vagy amelyet egy szervezet környezeti... Tovább

Tovább a lexikonra