notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Számít-e hogy a tárhelyünk hol van? Egy kis virtuális földrajz!

hirdetes

Számít-e hogy a tárhelyünk hol van? Egy kis virtuális földrajz!

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Fontos lehet-e a keresõben elért eredményeinknél, hogy az oldalunkat fizikálisan hol tároljuk? Számít-e hogy melyik országban van a hosting? Véleményem szerint igen. Hiszen más a magyar, más a cseh és más az amerikai google találati listája adott kulcsszóra.

Google lista


Alapvetõen a google minden országban saját oldallal rendelkezik és az országhoz tartozó listát preferálja a találatok listázásában. Hiába nézzük a találatokat világ szintû keresésben, attól még nem azt látjuk mint a google.com találataiban. Ne tévesszen meg minket, nem vagyunk világ szinten elsõk, ha magyarországon történõ keresés esetén elsõk vagyunk. Ez ahhoz kevés.


Optimalizálás


Azt is észrevehetjük, hogy egy magyarországi oldal esetén nagyon nehéz optimalizálni úgy, hogy Berlinben és Londonban keresve is a TOP 10-ben legyünk, vagy akár fordítva is. Miért lehet ez? Talán mert ott jobban értenek a keresõmarketinghez? Talán. Inkább szerintem azért, mert adott ország keresõeredményeihez egy oldal plusz pontokat ad, ha földrajzilag a közelben van.
hirdetes


Materiális elhelyezkedés logikája


Fura érzés, hogy egy világszintû virtuális világban számít a materiális elhelyezkedés. Viszont van benne logika. Mivel szaporodik a kereskedelem az interneten, ezért jó ha az adott terméket, vagy szolgáltatást a közelünkben találjuk meg, ahova el tudunk érte menni, vagy a postaköltségünket is csökkenti. Feltûnt viszont, hogy amit a google úgy érez, hogy valóban nemzetközi site, akkor nem veszi olyan erõsen figyelembe, hogy hol van tárolva az oldal. Kicsit manipuláció érzését kelti bennem, viszont ezzel is bebizonyosodott, hogy nem elég a keresõmarketing, ha a tartalmunk nem releváns valóban. Valahogy mindig oda jutok, hogy a legfontosabb az értékes tartalom. Valós tartalom jó helyezésében pedig sajnos elég kemény akadály a földrajz. Sajnos el kell fogadnunk, hogy az adott országban tárolt oldal sokkal értékesebb az adott ország keresõjének, mint ha távoli országokban helyezzük el.
hirdetes

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

jellemzõ

megkülönböztetõ tulajdonság 1. MEGJEGYZÉS: Egy jellemzõ lehet... Tovább

eredményesség

a tervezett tevékenységek megvalósításának és a tervezett eredmények elérésének mértéke Tovább

Tovább a lexikonra