notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A Google-dance

hirdetes

A Google-dance

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Milyen jelenséget takar a Google-dance kifejezés, mi okozza ezt, és milyen hatással van mindez oldalunk helyezésére a Google találati listájában? Cikkünkbõl kiderül.


Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap! Kérd ajánlatunkat itt!

 

Mi az a Google-dance?


A Google-dance kifejezés azt a jelenséget takarja, amikor a Google által adott találati listában az egyes oldalak helyezése gyorsan változik, ingadozik. Azonban nem csak a találatok pozíciójára, hanem a honlapok Page Rankjére is hatással lehet. A változások mértéke egészen nagy is lehet, akár több oldallal is elõrébb vagy hátrébb kerülhet egy honlap.

Mi okozza?Azon túl, hogy a Google keresõrobotjainak elképesztõ mennyiségû oldalt kell meglátogatnia, és azokat indexelnie, a látogatók által beírt keresõ kifejezésekre is választ kell adnia. Ezt a feladatot természetesen nem egyetlen számítógép végzi, hanem többezer. Ezek a számítógépek földrajzilag eltérõ helyen lévõ szerverfarmokban találhatók, amelyeknek külön-külön IP címe van.

hirdetes
Ha kétszer egymás után keresünk a Google segítségével, nem biztos, hogy ugyanaz a szerverfarm fog válaszolni nekünk. Ezt egyébként a DNS rekord TTL (Time To Live) értékének alacsonyra állításával érhetõ el. Ez az érték azt állítja be, hogy mennyi ideig "jegyezhetõ meg" a domain név feloldása után kapott IP cím.
A sok frissen indexelt adatot el kell osztani a szerverfarmok között, és ez nem megy egyik pillanatról a másikra. Ha egy oldal adathalmaza az egyik szerverfarmon már szerepel, a másikon még nem, akkor ritkán elõfordulhat, hogy két azonos keresésre két különbözõ farm válaszol, és a két válasz különbözik. Ilyenkor tapasztalható az, hogy a találatok ide-oda ugrálnak, vagy egy-egy oldal esetleg ideiglenes el is tûnik.

hirdetes

Mikor fordul elõ?Korábban a Google-dance hatása nagyobb, jobban megfigyelhetõ volt, ugyanis az új adatok szétosztása a szerverfarmok között nagyjából 30 naponta történt. Manapság azonban ez a folyamat állandóan tart, a nagyobb arányú adatmozgásra nincs olyan gyakran szükség, ha pedig mégis, akkor az átadandó adatok mennyisége jóval kisebb.


Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap! Kérd ajánlatunkat itt!

 

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Egészségügyi Minisztérium

Egészségügyi Minisztérium története   Az egészségügy minisztériumi szintű... Tovább

Oktatási és Kultirális Minisztérium

Tájékoztató az Otatási és Kulturális Minisztérium feladatairól   Az Oktatási és... Tovább

Tovább a lexikonra