notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A Google-dance

hirdetes

A Google-dance

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Milyen jelenséget takar a Google-dance kifejezés, mi okozza ezt, és milyen hatással van mindez oldalunk helyezésére a Google találati listájában? Cikkünkbõl kiderül.


Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap! Kérd ajánlatunkat itt!

 

Mi az a Google-dance?


A Google-dance kifejezés azt a jelenséget takarja, amikor a Google által adott találati listában az egyes oldalak helyezése gyorsan változik, ingadozik. Azonban nem csak a találatok pozíciójára, hanem a honlapok Page Rankjére is hatással lehet. A változások mértéke egészen nagy is lehet, akár több oldallal is elõrébb vagy hátrébb kerülhet egy honlap.

Mi okozza?Azon túl, hogy a Google keresõrobotjainak elképesztõ mennyiségû oldalt kell meglátogatnia, és azokat indexelnie, a látogatók által beírt keresõ kifejezésekre is választ kell adnia. Ezt a feladatot természetesen nem egyetlen számítógép végzi, hanem többezer. Ezek a számítógépek földrajzilag eltérõ helyen lévõ szerverfarmokban találhatók, amelyeknek külön-külön IP címe van.

hirdetes
Ha kétszer egymás után keresünk a Google segítségével, nem biztos, hogy ugyanaz a szerverfarm fog válaszolni nekünk. Ezt egyébként a DNS rekord TTL (Time To Live) értékének alacsonyra állításával érhetõ el. Ez az érték azt állítja be, hogy mennyi ideig "jegyezhetõ meg" a domain név feloldása után kapott IP cím.
A sok frissen indexelt adatot el kell osztani a szerverfarmok között, és ez nem megy egyik pillanatról a másikra. Ha egy oldal adathalmaza az egyik szerverfarmon már szerepel, a másikon még nem, akkor ritkán elõfordulhat, hogy két azonos keresésre két különbözõ farm válaszol, és a két válasz különbözik. Ilyenkor tapasztalható az, hogy a találatok ide-oda ugrálnak, vagy egy-egy oldal esetleg ideiglenes el is tûnik.

hirdetes

Mikor fordul elõ?Korábban a Google-dance hatása nagyobb, jobban megfigyelhetõ volt, ugyanis az új adatok szétosztása a szerverfarmok között nagyjából 30 naponta történt. Manapság azonban ez a folyamat állandóan tart, a nagyobb arányú adatmozgásra nincs olyan gyakran szükség, ha pedig mégis, akkor az átadandó adatok mennyisége jóval kisebb.


Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap! Kérd ajánlatunkat itt!

 

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

a mérés szabályozási rendszere

a metrológiai megerõsítéshez és a mérési folyamatok folyamatos szabályozásának... Tovább

selejtezés

tevékenység egy nem megfelelõ terméken az eredeti szándék szerinti felhasználás... Tovább

Tovább a lexikonra