notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Google egyéni keresõ

hirdetes

Google egyéni keresõ

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A Goole számos elismert és népszerû szolgáltatást biztosít a neten szörfözõk számára. Mindezek közül a legismertebb alkalmazása a google keresõ. A keresõ sok olyan funkciót tartalmaz, melyekkel szûkíthetjük a találatok listáját. Ezen felül egy olyan szolgáltatás is napvilágot látott, mellyel saját ízlésünknek megfelelõ egyéni keresõmotort hozhatunk létre.
 

 Mi az egyéni keresõ?

A szóban forgó szolgáltatás lehetõvé teszi, hogy bárki létrehozzon egy önnáló a a Google keresõ algoritmusain alapuló – egyedi keresõmotort. A keresõ egyedisége abból adódik, hogy magunk határozhatjuk meg azokat a weboldalakat melyek tartalmába keresgélni kívánunk. A létrehozott keresõoldal egy külön webcímen bárki számára hozzáférhetõ.

Miért jó az egyéni keresõ?

Gondolom mindenki tapasztalta már, hogy a Google vagy más keresõkben az adott kulcsszóra érkezõ top-ten találatok nem mindig szolgáltatják azt az információt, amire konkrétan szükségünk lenne. Gyakran csak jó pár találati oldalt átlapozva találunk arra a sitera ami számunkra is értékes információt hordoz.

Az egyéni keresõ szolgáltatás kapcsán kialakíthatunk egy olyan egyedi adatbázist, mely csakis azon oldalakat tartalmazzák melyek, már sokszor szolgáltattak számunkra hasznos információt. A saját keresõ lehetõséget nyújt arra, hogy a találatok listája elsõsorban az általunk megadott siteokról érkezzen, vagy akár kifejezetten csak a preferált oldalak tartalmát vizsgálja.

hirdetes

Egyéni Google keresõ létrehozása

Mint minden google szolgáltatáshoz, az egyéni keresõhöz is szükségeltetik egy google account. Ennek birtokában bárki készíthet saját keresõmotort. Röviden megadható, hogy milyen témakörökre specializálódik a keresõ, mely oldalak tartalmába keressen, illetve hogy csakis a megadott siteok tartalmát vizsgálja vagy más oldalak is szerepelhetnek a találati listában, de az általunk megjelöltek kerüljenek az elsõ helyekre.  

Saját keresõ saját weboldalra

Az egyéni keresõnket saját weboldalunkba is beépíthetjük. Így látogatóink biztosan meglelik oldalunkon a keresett információkat. Továbbá, ha több weboldal is birtokunkban van a keresõ által össze is kapcsolhatjuk õket, így növelve egyes weblapjaink statisztikai adatait. Ahhoz, hogy keresõnk megjelenjen oldalunkon a forrásba kell illesztenünk a egy legenerált scriptet. A keresõ stílusa könnyen testreszabható, valamint a találati oldal designja is módosítható.

hirdetes

Üzleti lehetõségek az egyéni keresõ által

Az egyéni keresõ az adsens program kereteiben is alkalmazható. Ez estben azért fizet a google, ha az általunk létrehozott keresõben megjelenõ fizettet hirdetésekre klikkel a látogató. Léteznek olyan weblapok melyek népszerûsége és üzleti értéke abból fakad, hogy egy-egy témára specializálódott elismert keresõmotort valósít meg.  

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

metrológiai feladatkör

a mérés szabályozási rendszerének meghatározásával és bevezetésével kapcsolatos... Tovább

az audit következtetése

az auditnak az auditcsoport által az audit céljainak és az audit valamennyi... Tovább

Tovább a lexikonra