notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Google Desktop

hirdetes

Google Desktop

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN


A saját számítógépünkön könnyíti meg a keresést, úgy mintha az interneten keresnénk. Többek közt keresés közben átnézi a fáljainkat, e-mailjeinket, zenéinket, ha van G-mail fiókunk akkor abban is keres.

Telepítés után


Feltelepítés után indításkor elkezdi az indexelést a gépünkön, amikor is létrehozza az adatbázist, amiben keresni fog. Indexelés közben nem lassítja le a gépet, de az adatok mennyiségétől függően akár több óráig is eltarthat amíg befejezi. Közben egy sidebar-t jelenít meg, ahol a Google Gadgets segítségével minialkalmazásokat helyez el az asztalon. Összeállíthatjuk hogy mik legyenek ezen alkalmazások, pl: fényképek, időjárás, RSS hírolvasó.
A tálcán az óra mellett elhelyez egy Gyorskereső mezőt, ami egy szabadszavas kereső, s miközben írjuk be a keresendő szót, már menet közben listázza ki nekünk a találatokat.
Alkalmazást indíthatunk el pl a "Microsoft Word" indításához a 'wor' szót kell beírnunk és elindul a szövegszerkesztő program.
A böngészőben is lehetőségünk nyílik arra hogy megnyissuk az alkalmazást, ehhez a tálca Desktop ikonjára kell duplán kattintani és betölti az oldalt az alapértelemezett böngészőnkbe.
Többfajta fájltípust támogat, pl: pdf, MS Office állományok, tömörített fájlok, képek, videó, zene, Thunderbird, Firefox tartalmakban. MSN vagy GTalk beszélgetésekben, ha azok úgy vannak beállítva hogy a beszélgetéseket elmentse a gépre.
hirdetes

A sidebar-ról kicsit bővebben


Rendszerezhetjük vele a minialkalmazásainkat, egy függőleges sávon az asztalunkon. Nevezhetjük vezérlőpultnak is, ahol beállítjuk a Gadget-eket. Mozgatáshoz cask egérrel kell sorrendben beállítani milyen sorrendben jelenítse meg őket. A pozícióját beállíthatjuk, hogy mindig az ablakok előtt legyen, vagy mögöttük.
Ha új alkalmazást szeretnénk hozzáadni, akkor egy kis ablak jelenik meg, ahol kilistázva találjuk a lehetőségeket, mindről kis kép mutatja hogyan is néz ki. Csak rá kell vinni a kurzort, és a Hozzáad gombra kattintva máris telepíthejük azt.

További lehetőségek


Lehetőségünk van arra is, hogy átmenetileg szüneteltessük a működését a Google Desktop-nak. Ezt egyszerűen megtehetjük, a Desktop ikonra kattintva, a Keresés zárolása opció kiválasztásával. Feloldáshoz a felhasználó jelszavát kell beírni a Desktop főoldalon és a zárolás megszűnik.
hirdetes
További lehetőség hogy integrálhatjuk a Oultook levelező programba is, és a levelezésünkben is keresni fog. A levelező program megjeleníti a találatokat, listanézetben, emellett tartalmaz, "Feladó", "Tárgy" és "Dátum" oszlopot is. Rendszerezése a szokásos módon történik, az oszlop fejlécére kattintva lehet beállítani hogy hogyan rendezze a levelelinket.

Magánszemélyeknek és cégeknek


Nem csak magánszemélyek számára lehet érdekes. Van kifejezetten céges verziója is, ami ugyanúgy ingyenes. Minden funció elérhető benne, ami a magánszemélyek részére kibocsájtott verzióban. Intraneten való kereséssel bővül, és pl WiFi-kijelzőt is telepíthetünk minialkalmazásként, hogy lássuk az irodánkban milyen a jelerősség.
Windows mellett még Linux platform-ra is elkészült, tehát nem lehet akadály ha többfajta operációs rendszerrel rendelkezik a vállalatunk.

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

A karimatömítések tulajdonságok és felhasználás

Az azbesztmentes karimatömítések a lapos nyugvótömítések legelterjedtebb típusai. Számos... Tovább

franchise

Termelők, nagykereskedők és más szolgáltató szervezetek mint rendszergazdák és független... Tovább

Tovább a lexikonra